Столичните криминалисти арестуваха мъж, подпалил заведение на "Граф Игнатиев" в столицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Февруари 2020 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столичните криминалисти арестуваха мъж, подпалил заведение на "Граф Игнатиев" в столицата

/КРОСС/ Столични криминалисти установиха и задържаха извършител на палеж

Разследването е проведено под наблюдението на СГП

Оперативно-издирвателните действия са предприети в рамките на образувано през април м.г досъдебно производство за извършен умишлен палеж. Те са осъществени под ръководството на Софийска градска прокуратура.

На 25 април 2019 г., към 3 часа постъпил сигнал за възникнал пожар в заведение на столичната ул. „Граф Игнатиев". Незабавно към мястото са изпратени екипи на пожарната и бърза помощ. След потушаване на огъня е извършен оглед на обекта, при който е установена липсата на алкохол, кафемашина и стереоуредба. Криминалистите на Първо РУ започнали работа по версия за умишлен палеж. В рамките на разследването са извършени множество действия - разпитани са свидетели, детайлноса прегледани записи от видеоохранителните камери.

На 14 февруари, по време на обход в района на Сточна гара, криминалистите установили мъж, чиято външност била сходна с тази на идентифицирания от записите. Последвало задържането му и извършване на експертиза, която установява съвпадение на образа. Мъжът е на 38 години, осъждан за кражби. В рамките на разследването е установен и негов съучастник, който към момента се издирва.

След доклад на събраните материал в Софийска градска прокуратура, той е привлечен като обвиняем по чл. 330 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа, след което СГС му е наложил мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 3000 лева". Разследването по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура
...