Министър Емил Димитров и Джордж Кремлис откриват форум за рециклирането
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Февруари 2020 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Емил Димитров и Джордж Кремлис откриват форум за рециклирането

/КРОСС/ Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и представителят на Европейската комисия Джордж Кремлис ще бъдат специални гости на кръглата маса на Българската асоциация по рециклиране (БАР) на тема "Добри практики и предизвикателства в рециклирането - Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) и други
материали".
Събитието е днес от 14 ч. в София хотел Балкан, а председателят на БАР Борислав Малинов ще го открие с приветствена реч.
Министър Димитров ще се включи в първата част на форума, озаглавена "Рециклиране в рамките на кръговата икономика", в която встъпителна реч ще направи и г-н Джордж КРЕМЛИС от Европейската комисия. Той ще говори също на тема "Кръгови обществени поръчки, Кръгова икономика и рециклиране".
Поздравителен адрес до всички участници ще има от г-жа Ивелина ВАСИЛЕВА, председател на Комисията по околната среда и водите към Парламента. А г-н Хосе Хорхе Диас ДЕЛ КАСТИЛО от отдел за Управление на отпадъците и рециклиране - Генерална дирекция за околна среда към Европейската комисия ще говори за "Новите моменти в политиката и законодателството в областта на околната среда: зелена сделка, нов План за действие за кръговата икономика (CEAP), край на отпадъците".
Във втората част на форума ще бъдат представени добри практики за рециклиране и кръгово възлагане от България, Естония, Финландия, Гърция, Италия, Литва, Норвегия, Португалия, Португалия и Испания.