ЕНЕРГО-ПРО обедини търговските си дружества
Секция: ИКОНОМИКА
18 Февруари 2020 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО обедини търговските си дружества

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД осъществи вливане на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги ЕООД в ЕНЕРГО-ПРО Трейдинг ЕАД. С извършената промяна се обединяват дейностите по международна търговия с електрическа енергия и доставка на електроенергия до крайни клиенти с цел постигане на по-голяма бизнес и оперативна синергия. Новата компания ще допринесе за по-активно присъствие и позициониране на бранда ЕНЕРГО-ПРО на енергийните пазари в рамките на Европейския съюз, както и предлагане на по-атрактивни условия за клиентите на свободен пазар.

Сливането е стандартна процедура, предвидена в Търговския закон и осъществявана след одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за защита на конкуренцията. За клиентите и партньорите на дружествата няма да има промяна в условията по действащите договори.

Новосформираното дружество ще работи под бранда „ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги" и ще има по-активно присъствие на енергийните пазари в ЕС. Обединяването на двете компании ще доведе до засилване на конкурентните предимства на новото дружество и ще засили търговското присъствие на групата ЕНЕРГО-ПРО Варна в България и региона.