Иззеха над 50 тона месо с изтекъл срок на годност от складове край Плевен
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Февруари 2020 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иззеха над 50 тона месо с изтекъл срок на годност от складове край Плевен

/КРОСС/ Над 50 тона месо са открити и иззети при акция на полицията в Плевен. В нея са участвали на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" и Първо РУ - Плевен при ОДМВР - Плевен, служители на ОДБХ-Плевен, дирекция "Фискален контрол" при НАП - София и Митническо бюро Плевен.
Органите на реда са извършили проверки в складови помещения, складове за търговия на едро за хранителни стоки, които имат удостоверение за регистрация по Закона за храните. В някои от тях са били монтирани хладилни камери, а други са гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия /наденици, кюфтета, кебапчета и др./, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

Проверени са и производители на кайма, машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др. В един от складовете е намерена течност, за която се предполага, че е ракия. Алкохолът е иззет от служители на Митническо бюро - Плевен. В складовете на фирма са открити около 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко. Част от него е с изтекъл срок на годност, според данните върху етикетите, а друга част от месото е без маркировка и етикети. За обектите няма издадени удостоверения за регистрация по Закона за храните, поради което складовите помещения са запечатани от служители на ОДБХ - Плевен.

Месото е описано и запечатано. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти чрез екарисаж. По случая работи прокуратурата.