Около 200 капсул-детонатори и взривно вещество са иззети от взривения апартамент в Дупница
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Февруари 2020 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около 200 капсул-детонатори и взривно вещество са иззети от взривения апартамент в Дупница

/КРОСС/ Около 200 броя капсул-детонатора и около 5 кг тротил, който се използва в мините, са иззети от дома на 76-годишния бивш военен, в дома на който тази нощ възникна пожар и последва взрив.

Мъжът, чието име е Никола Паунов, след пенсионирането си от армията работил и като бомбаджия в минен обект, е задържан за 24 часа с полицейска заповед:

Мъжът не е пострадал сериозно и след кратък престой в болницата е напуснал. Той е бил отведен в дома си, където е направен повторен оглед от разследващите. На мястото беше изпратен и екип от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка:

"От имота са иззети 200 капсул-детонатори и около 5 кг пресовки, които имат надпис "Скаленит". 76-годишният собственик на имота е бивш военен, а по-късно е работил и като бомбаджия в мина".

Сигналът е подаден в Районната противопожарна служба в 23.25 ч., че в спомагателна постройка към частен имот в Дупница е възникнал пожар. Пожарът е потушен от екип огнеборци.

По-рано стана ясно, че огънят е унищожил паянтова постройка, 2 кубика дърва, инструменти и машини. Спасени от опожаряване са и три сгради.

Започнато е досъдебно производство в РУ "Дупница".