Техно сцената има нова кралица! SOLAR води Amelie Lens
Секция: Шоубизнес
19 Февруари 2020 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Техно сцената има нова кралица! SOLAR води Amelie Lens

/КРОСС/ След първия SOLAR за годината с участието на великите Marco Carola и Paco Osuna серията от специални събития продължава на 6 март! Този път главно действащо лице ще бъде една от най-търсените техно диджеи в момента - актуалната Amelie Lens, заедно с Marcel Fengler, Milo Spykers и Liubo Ursiny. Четиримата артисти ще посрещнем на втория SOLAR за годината в зала 3 на НДК, а билетите са почти изчерпани.

В центъра на събитията ще видим жената, която за няколко години постигна това, за което други артисти мечтаят през целия си живот. С усет към детайлa и непоклатима решителност Amelie Lens навлиза на световната сцена като експлозия, която не може да бъде удържана. Родена в Антверп, тя се влюбва в техното от пръв поглед по време на Dour Festival в Белгия, когато е само на 15 години. Няколко години по-късно тя вече има собствени клубни вечери в родния си град, като в същото време се отдава и на продуциране.

„Започнах да правя ремикси само за себе си с по-стари парчета, но представени по различен начин"

Това сливане на вече познато техно звучене с бързи и модерни нотки определя звученето на Lens до днес.

„Смесица от стари и нови техно записи, бързи и пулсиращи, хипнотични и заредени с енергия" - така Richie Hawtin описва музиката ѝ, зашеметен от нея по време на Amsterdam Dance Event.

Дебютният ѝ релийз се появява чрез италианския лейбъл Lyase, а скоро след това издава и три парчета за лейбъла на Pan-Pot, Second State. Останалото е история, защото от тогава Lens събира тълпи от фенове, както на клубните си участия така и в пиковите часове на фестивали като Sonar, Time Warp, Awakenings и други. В началото на 2019 година легендарният лейбъл Drumcode отбелязва 200 релийза и моли Lens да направи ремикс на "Teach Me" - важен момент в кариерата ѝ, който показва възхищението на Adam Beyer към нея или както той самият казва: „Amelie е сред малкото диджеи с подобна енергия и страст - няма как да не усетиш, докато я гледаш и слушаш".

Със собствени клубни вечери, наречени EXHALE, собствен лейбъл LENSKE и подкрепата на редица имена като Marcel Dettmann, Ben Klock, Ellen Allien и Rødhåd, историята на новата техно звезда e все още в самото си начало.

SOLAR води и още двама успешни артисти, които ще направят първия петък от месецa незабравим! Първи е диджеят, продуцент и собственик на лейбъла Index Marcel Fengler (IMF), Marcel Fengler. Немският артист е определян като „един от най-ярките техно диджеи" (Resident Advisor) с „добре изработени продукции" (FACT) и „уникален, многопластов талант " (Electronic Beats). През последните две десетилетия Fengler развива динамичен стил, който го прави и един от първите резиденти на популярния Берлински клуб, Berghain/Panorama Bar.

Не на последно място е белгиецът Milо Spykers! Той ще се включи към лайнъпа на 6 март в зала 3 на НДК. Още от началото на кариерата си, когато започва да пуска в ъндърграунд клубове в Антверп през 2016, той моментално привлича вниманието на феновете. Миналата година е поканен да се включи към обещаващия лейбъл на Amelie Lens, Lenskе, където издава дебютното си EP, a тази година предстои и второто му, което очакваме с нетърпение.

Последни билети за SOLAR може да закупите от билетен център НДК, EpayGo.bg и Eventim.bg.

Повече информация може да намерите на официалната страница във Facebook, както и на yaltaclub.com