Стажантите в ЕНЕРГО-ПРО продължават успешно реализацията си в компанията
Секция: ИКОНОМИКА
19 Февруари 2020 15:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стажантите в ЕНЕРГО-ПРО продължават успешно реализацията си в компанията

/КРОСС/ Стажантските програми на ЕНЕРГО-ПРО Варна по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020 / Младежка заетост" са познати на много млади хора в Североизточна България. Освен възможността за придобиване на безценен практически опит в утвърдена професионална среда, младежите имат реален шанс да поставят началото на своя кариерен път в компанията.

„За четирите години, в които сме активни участници в програмата, повече от 70 младежи са се възползвали от възможността да натрупат практически опит по специалността си при нас", споделя Светлана Стойнева - директор „Човешки ресурси" в ЕНЕРГО-ПРО. „Енергийният бранш е изключително интересен, но труден за специализиране, поради което има сериозен недостиг на кадри. От друга страна, естеството на работата ни изисква прецизна подготовка, с която не можем да правим компромис", допълва тя.

През изминалата 2019 година 11 от кандидатите, избрани да се включат в стажантската програма на ЕНЕРГО-ПРО, са преминали успешно стажа си. Компанията счита инициативата за успешна, тъй като над 90 % от оферираните младежи са приели предложените им позиции. Повече от половината от тях са ангажирани в Електроразпределение Север.

В условия, в които въпросът с квалифицираните кадри е проблемен за всички отрасли на икономиката, ЕНЕРГО-ПРО застава твърдо зад ангажимента си ежегодно да предоставя възможност на активни и амбициозни млади хора да надграждат и разширяват своите знания и умения в реална работна среда. За целта ще продължава да предлага програми за стажанти, обучения на зрелостници в партньорство с професионални училища и летни обучителни програми за ученици и студенти.