Банка ДСК дава старт на „Национална финансиада 2020“
Секция: ИКОНОМИКА
20 Февруари 2020 11:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банка ДСК дава старт на „Национална финансиада 2020“ Шест деца на възраст между 14-19 години ще спечелят стипендии за образование

/КРОСС/ Банка ДСК обяви началото на „Национална финансиада 2020“ - второ издание на социално отговорната програма на банката за повишаване на финансовата грамотност на младите хора в България.

След успешното издание от 2019 г., финансовата институция надгражда тазгодишната инициатива както с включването на още една възрастова група от ученици, така и с атрактивна за младите хора информационна кампания с посланици, които са популярни за младата аудитория.

Tийн идолите Стан и Стефи ще споделят интересно съдържание и ценни съвети за това как младите трябва да планират и управляват ефективно своите лични финанси.

„Като част от политиката ни за корпоративна социална отговорност, ние в Банка ДСК за втора поредна година реализираме наша собствена програма за финансово образование „Национална финансиада“. Приемаме за своя лична мисия да подкрепяме развитието на младите хора в страната. Вярваме, че с „Национална финансиада“ насочваме общественото внимание към изключително важната тема за разумното планиране и управление на личните финанси. Затова се обръщаме към семейната среда – там, където изначално се зараждат знанията, стремежите и уменията на децата. Убедени сме, че с общи усилия ще успеем да подготвим младите хора за предизвикателствата в живота им“, споделя г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Надпреварата отново ще се проведе под формата на състезания между отбори от ученици и родители, които ще премерят знания и сили в онлайн квалификационна фаза и финално събитие на живо за най-добрите 12 тима. Възможност за участие вече ще имат и по-малките ученици, тъй като участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – 14-16 и 17-19 години.

Друго нововъведение е, че отборите ще се състезават за спечелването не на една, а на общо 6 стипендии от Банка ДСК – по 3 във всяка възрастова група. Класиралите се на първо място ще спечелят стипендия за образование в размер на 3 000 лв., заелите втора позиция ще бъдат наградени със стипендия от 1 500 лв., а отборите на трето място ще получат 750 лв.  

Онлайн състезанията започват от днес, 20-ти февруари, и ще продължат до 15 март включително. Всички желаещи да участват в „Национална финансиада“ могат да се запишат на www.finansiada.bg. По регламент отборите се състоят от родител и ученик, за които, веднага след като потвърдят имейл адреса си, стартира тест с 20 въпроса на финансова, банкова и икономическа тематика.

Класирането на участниците става по броя на верните отговори и времето за решаване на теста. Най-добрите 12 отбора, по 6 от всяка възрастова категория, които са дали максимален брой верни отговори за най-кратко време, ще се класират за финалното събитие в края на март в София.

Партньор на кампанията е Фондация „Инициатива за финансова грамотност“. Програмата се реализира съвместно с подкрепата на PR агенция MSL Sofia и дигитална агенция Digitas Sofia, и двете част от Publicis Groupe България.