Българин сред жертвите при стрелбата в германския град Ханау?
Секция: СВЯТ
20 Февруари 2020 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българин сред жертвите при стрелбата в германския град Ханау?

/КРОСС/ Българин е една от жертвите при стрелбата в германския град Ханау снощи около 22 ч. местно време, пише "24 часа". Общо жертвите са 11 - деветима застреляни в двата бара, майката и нападателят са открити мъртви с огнестрелни рани в апартамента си.

Според непотвърдена официална информация българската жертва е мъж на около 40 г. от Мездра. Той е вдовец, с малко дете. Живее и работи в Erlensee. Все още не е ясно дали близките му са уведомени за трагедията. 

От МВнР заявиха за news.bg, че проверяват информацията и към момента не могат нито да потвърдят, нито да отрекат дали има наш сънародник сред жертвите в германския град Ханау.

Припомняме, девет души бяха убити при стрелби в два наргиле бара. Други четирима са тежко ранени. Стрелецът се придвижвал с кола в тъмен цвят.

По информация на вестник "Билд" стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи. Нападателят е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие. В колата му са открити боеприпаси и пълнители, допълни изданието. 

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. "Кеселщат", където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.