Sanofi подкрепя развитието на младите лекари в България
Секция: Здраве
20 Февруари 2020 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sanofi подкрепя развитието на младите лекари в България

/КРОСС/ За втора поредна година фармацевтичната компания Sanofi е най-големият дарител в програмата на Българския лекарски съюз (БЛС) за подкрепа на развитието на младите лекари у нас. С финансовата помощ и на другите спонсори, 45 студенти по медицина ще получат едногодишна стипендия в размер на 150 лв. месечно. Като част от програмата за кариерно развитие, специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години ще могат да кандидатстват пред БЛС за финансиране на участия в национални и международни научни форуми.

„В Sanofi прекрасно знаем, че за да имаме качествено здравеопазване, освен достъпа да иновативно лечение, е нужно да имаме и високо квалифицирани и мотивирани лекари. Затова наш дълг е да подкрепяме развитието на младите лекари, да им дадем възможности и мотивация да разгърнат таланта и потенциала си. Да ги убедим, че има смисъл да останат и да лекуват българските пациенти.“, каза Лора Ивчева, управляващ директор на Sanofi България и генерален мениджър за Централна и Югоизточна Европа на Sanofi Genzyme, подразделението за онкология, множествена склероза, имунология и редки болести.

За поредна година с платформата „Открито за здравето“ фармацевтичната компания Sanofi инвестира в развитието на българските лекари, но също и организира информационни кампании за превенция, ранна диагностика и правилно лечение на редица заболявания.

„С платформата „Открито за здравето“ вярвам, че трябва да говорим открито за здравните проблеми у нас и да търсим решения за тях, както и да популяризираме откритията в медицината и начините за превенция, за да можем да спасяваме повече човешки животи.“, допълва Лора Ивчева.

„Открито за здравето“ обединява множество кампании на Sanofi. С „Открито за диабета“ компанията осигури безплатни тестове на кръвна захар и гликиран хемоглобин в 19 населени места през 2019 г. С активностите по „Открито за ваксините“ Sanofi акцентира на сериозните здравни последствия от грипа и ефективната превенция чрез ваксинация, особено с изпълнението на Националната програма за ваксинация на населението 65+. През миналата година компанията стартира и информационна кампания за навременното откриване на заболяванията на черния дроб, органът, който не боли.