Община Асеновград с предписания към собствениците на замърсени имоти
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2020 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Асеновград с предписания към собствениците на замърсени имоти Тяхно задължение е сами да почистят имота си

/КРОСС/ Служители на Дирекция „Строителство, благоустройство, строителен контрол и екология“ към община Асеновград, съвместно с екипи от РУ на МВР в града извършиха проверка на образувалото се сметище в частни имоти. Комисията състави констативен протокол, копие от който ще бъде изпратен до собствениците.

Установени са нарушения на Закона за управление на отпадъците (ЗУО), изразяващи се в нерегламентирано замърсяване на частни имоти, намиращи се в местност „Изворите“ на землище Мулдава, община Асеновград.

В тази връзка, общинската администрация изпрати писма, с които са дадени предписания на собствениците на имотите, в 1-месечен срок да почистят натрупаните отпадъци, в съответствие с изискванията на ЗУО. Техен ангажимент е писмено да уведомят община Асеновград, че са го направили.

След изтичане на горепосочения срок, в случай на неизпълнение на предписанието местната управа ще предприеме действия, съгласно ЗУО, като съставяне на актове за административно нарушение и сигнализиране на Регионална инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) – Пловдив. Задължение на собствениците на имотите е да не допускат повторно замърсяване.