Депутатите приеха изводите на комисията за атаката на НАП
Секция: ИКОНОМИКА
20 Февруари 2020 15:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите приеха изводите на комисията за атаката на НАП Резултатите от събраната информация бяха представени от създадената за тази цел временна комисия

/КРОСС/ Докладът на временната комисия за източването на НАП беше приет от парламента. Гласуваха 155 депутати, „за“ – 94, „против“ – 52, „въздържаха“ - 9.

Резултатите от събраната информация бяха представени от създадената за тази цел временна комисия. Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова отчете направените поправки в системата на агенцията, месеците след хакерската атака през юли 2018 година.

Директорът на НАП заяви, че са направени редица стъпки за подобряване на системите за сигурност. Проведена е информационна кампания за потребителите на 130 услуги.

Галя Димитрова не се съгласи с редица коментари на БСП и определи изказванията като неточни. Един от тези въпроси е дебатът за квалификацията на служителите в „Информационно обслужване“. Според опозицията в състава на държавното дружество има такива, които не са квалифицирани да се занимават с хакерската атака.