Борисов и Захариева изпратиха съболезнователни телеграми по повод стрелбата в Ханау
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2020 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов и Захариева изпратиха съболезнователни телеграми по повод стрелбата в Ханау

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до германския канцлер Ангела Меркел по повод атаката в гр. Ханау, при която загинаха невинни граждани, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов изразява своите искрени съболезнования към близките на загиналите, се посочва в съобщението. "Този акт на агресия показва, че трябва да сме единни в защитата на нашите ценности срещу всяко грубо посегателство върху здравето, живота и свободата", отбелязва Борисов, като изразява своята дълбока загриженост от терористичното нападение. В писмото си до канцлера Меркел министър-председателят Борисов потвърждава солидарността на България с Германия в борбата срещу всяка форма на тероризъм и насилие.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също изпрати съболезнователна телеграма до своя германски колега Хайко Маас по повод стрелбата в Ханау, причинила жертви и ранени.Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Приемете най-дълбоките ми и искрени съболезнования за жертвите на кървавия инцидент в Ханау, пише министър Захариева. Тя изказва приятелска и човешка съпричастност към скръбта на близките и роднините на жертвите и солидарност и подкрепа за германския народ.

"Потресена съм от този пореден акт на жестокост. Проявите на насилие и екстремизъм са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакви аргументи и каузи", посочва Екатерина Захариева.