Христо Проданов: В момента се търсят причини да се отмени машинното гласуване
Секция: ПОЛИТИКА
21 Февруари 2020 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: В момента се търсят причини да се отмени машинното гласуване

/КРОСС/ "Това, което казва президентът, може да не се споделя от ГЕРБ, но се споделя от българските граждани, защото това е истината за битието в държавата, в която живеем. Един от акцентите на словото на президента беше за похитената държава. България не е ли похитена наистина - говорим за парламентарна република, а решенията се спускат от един човек в тази страна, който използва парламента като свой гумен печат", каза зам.- председателят на ПГ "БСП за България" Христо Проданов пред НТВ.

За скандала с винетките Проданов сподели, че АПИ и Столична община, и двете структури, доминирани от ГЕРБ, са имали една година, в която са можели да се разберат и обясни: "Столична община трябва да плати определена сума пари за зимното почистване и поддръжката на пътната мрежа на Северната тангента. Този въпрос може да бъде решен за 5 минути, а те за една година не успяха. Миналата година имаше същия протест, сега пак някой друг им е виновен".

"Съдейки по думите на Борисов и това, което се случва на заседанията на комисията, която обсъжда машинното гласуване, те са тръгнали в посока да отменят машинното гласуване", каза още Проданов. Според него Министерският съвет е прехвърлил техническите въпроси относно машините на Народното събрание като в момента се търсят технически причини то да бъде отхвърлено. "Когато искаш нещо да се случи - търсиш начини, а когато не искаш - търсиш причини. В момента сме във втората ситуация", коментира социалистът.