Млада жена източи 1000 лв. от дебитната карта на пенсионер
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2020 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Млада жена източи 1000 лв. от дебитната карта на пенсионер

/КРОСС/ Млада жена от септемврийското село Семчиново е задържана от криминалисти, след като била уличена, че е източила дебитна карта на пенсионер. Сигнал за случилото се е бил подаден в края на декември от 76-годишен пенсионер от Пазарджик.

Мъжът е бил в наследствения си имот в село Семчиново. Там установил липсата на портфейла си, в който съхранявал личните си документи, дебитните карти на него и съпругата му, заедно с ПИН-кодовете на тях.

Така в близките дни след кражбата той разбрал, че от сметката му са изтеглени над 1000 лева от банкомати в Пещера и село Варвара, като и е осъществена покупка от магазин за промишлени стоки. С разплитане на случая се заели криминалистите от Районното управление на МВР в Септември. След близо едномесечно разследване те влезли в дирите на извършителя.

Оказало се, че това е 28-годишната жителка на село Семчиново З.Д. Спрямо нея е образувано полицейско производство, а тя е задържана в ареста на РУ-Септември. Работата по документиране на престъпната й дейност продължава.