Очаква ни дъждовен и мрачен уикенд
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2020 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаква ни дъждовен и мрачен уикенд

/КРОСС/ Очаква ни дъждовен и мрачен уикенд.

Минималните температури ще са между минус 2 и 3, максималните - между 5 и 10 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

По Черноморието облачността ще е значителна, с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна и ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра - около минус 7.

В неделя вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад и дневните температури бързо и чувствително ще се повишат - максималните ще бъдат между 12° и 17°, по Черноморието - до 10°. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Към вечерта, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

В началото на новата седмица времето ще бъде динамично, с чести промени и с температури, по-високи от обичайните. В понеделник ще бъде ветровито, с променлива облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, особено в Северна България, а дневните слабо ще се понижат. Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до ясно време и сутрешните температури във вторник ще са по-ниски. През деня ще бъде предимно слънчево, със слаб югозападен вятър.