Антон Кутев: В битката между Корнелия Нинова и Кирил Добрев няма място за трети
Секция: ПОЛИТИКА
23 Февруари 2020 12:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: В битката между Корнелия Нинова и Кирил Добрев няма място за трети

/КРОСС/ „Аз често пъти съм се шегувал с ръководството на партията, че ако то заседава достатъчно дълго, вероятно ще падне властта. БСП преминава от едно заседание в друго и това изчерпва политиката, която водим, често пъти. А това, разбира се, не е така". Това мнение изрази в предаването „Тази неделя" по БТВ Антон Кутев от БСП. „Големият проблем е всъщност, дали можем и кой може в държавата да промени живота на хората, което е задача на политиците. Аз мисля, че БСП има много неща, които трябва да свърши тепърва, ако иска да променя, реално. Защото с петъчни декларации в парламента, с няколко трибунки...

Проблемът е, че това не е достатъчно. Проблемът е, че ако искаш да смениш живота на тези хора по селата, а и в градовете, трябват реални действия, трябва реално мислене, трябва реална идеология", категоричен беше Кутев. Той коментира и предстоящия днес пленум на левицата. „В БСП винаги са повече от два лагера. Основното нещо, което се решава всъщност е конгресът, дневният ред на конгреса. И според мен, ще излязат въпроси за това, как се провежда кампанията, за това, има ли натиск върху структурите, организационен, според мен, го има и той е недопустим, това не би трябвало да се случва, дори да не е повсеместен, но според мен - е. Да не влизаме в подробности, как точно го правят, защото БСП винаги е много изкусна на механизми. Важното е да гарантираме честни избори, това е основното, което трябва да направим", на мнение е Кутев.

По въпроса за новия ръководител на партията, Кутев каза: „За мен не е важно, кой ще бъде избран за председател на партията, а кой ще бъде избран в ръководството на партията, защото партията винаги е била колективен орган. Този лидер определя ръководството. Това не е насочено срещу Корнелия, защото аз подкрепих Корнелия, когато трябваше да бъде избрана за председател". Той посочи, че новият председател трябва да може и да има инструменти за това, да защитава хората. Самият той изрази позиция, че няма да се кандидатира за лидер на партията. Кутев е категоричен, че в битката между Корнелия Нинова и Кирил Добрев няма място за трети.