Китаец се почувства зле и почина в Банско
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Февруари 2020 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китаец се почувства зле и почина в Банско

/КРОСС/ Чуждестранен гражданин се е почувствал зле и е починал в хотел в курорта Банско, съобщиха медицинските власти. Става дума за 55-годишен китайски гражданин. Към 20.10 часа снощи Зен Юнг Занг се е почувствал зле.

Прилошало му е, след което е припаднал. Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв. По предварителни данни починалият е имал сърдечни проблеми, които най-вероятно са станали причина за смъртта му.

Тялото е транспортирано за аутопсия в моргата на МБАЛ Благоевград. За смъртта на чуждестранния гражданин са уведомени Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград, уточнява БГНЕС.

Пред DarikNews главният здравен държавен инспектор д-р Ангел Кунчев уточни, че починалият мъж не е ходил в Китай. Той е бил с британски паспорт и е пристигнал в нашия ски курорт от Великобритания. Издъхнал е в хотела само ден-два след пристигането си.

Единствено аутопсията ще покаже от какво е починал, коментира д-р Кунчев. Според него е много малко вероятно да става въпрос за коронавируса, именно защото туристът не пристига от Китай. По-скоро има друга причина за смъртта, тъй като много бързо се е развило всичко, коментира д-р Кунчев.