Теснолинейката до Добринище - сред 10-те най-добри пътувания с влак в Европа
Секция: Туризъм
23 Февруари 2020 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теснолинейката до Добринище - сред 10-те най-добри пътувания с влак в Европа

/КРОСС/ Пътуването с теснолинейката от Септември до Добринище беше избрано от британското издание "The Guardian" за едно от десетте най-добри пътувания с влак в Европа. Това е единствената действаща теснопътна линия в България.

Веднъж закупен, билетът за теснтолинейката гарантира на всеки пътник неповторими емоции. Очакванията за красиви пейзажи и прекрасни гледки се подсилват от разказите на редовно пътуващите.

„Линията е изключително красива всеки един сезон. Пише шестица, пише осмица. Изключително живописно е, просто обожавам това влакче и винаги го препоръчвам на приятели, които не са от нашия край", каза Ваня Христова.

В теснолинейката всеки някак се променя и отваря душата си - и за топлата дума, и за топлия чай. Много романтика има в пътуването с теснолинейката. Унасящото тракане на влака и спиращите дъха гледки завладяват бързо всички пътници и навсякъде се настанява необяснимо спокойствие.

„За първи път ми се случва да пътувам в тази посока. Просто е уникално. Все едно се намирам в Дивия Запад", разказа Венцислав Сариев.

След час и 40 минути теснолинейката вече стига гарата в Добринище. И всеки си тръгва сякаш току-що е прочел щастливия край на любимата си приказка, която няма търпение пак да прочете.