Прокуратурата разгроми битовата престъпност: Конфискува 7 кубика дърва, 4 литра ракия и 20 кила арпаджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Февруари 2020 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата разгроми битовата престъпност: Конфискува 7 кубика дърва, 4 литра ракия и 20 кила арпаджик

/КРОСС/ Нов грандиозен успех отбеляза Прокуратурата в борбата с битовата престъпност. При ръководена от Окръжната прокуратура в Стара Загора специализирана полицейска акция в две села - Хан Аспарухово и Братя Кунчеви, бяха проверени 77 души и 24 къщи.

Конфискувани бяха 7,2 куб. метра дърва за огрев (б.р. в цифрово изражение близо две каруци) без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината, 140 къса цигари и 4,6 л. алкохол, без акцизен бандерол. Образувани са 9 проверки за извършени престъпления.

Съобщението за този епохален разгром над битовата престъпност беше публикувано в официалната страница на прокуратурата на адрес https://www.prb.bg/bg/opsz/news/pressobsheniya/pod-rykovodstvoto-na-okryjna-prokuratura-stara-183-3.

Акцията е проведена в петък между 9 и 14 часа. Тогава е качено и прессъобщението на прокуратурата, но то е без точните измерители на успеха.

Местни медии обаче качиха конкретните цифри от акцията.

Регионалните сайтове информират и за други грандиозни успехи в борбата с битовата престъпност. burgas24 информира, че служители от Районно управление - Айтос са установили извършителя на кражбата на 20 кг арпаджик от склад за селскостопанска продукция в село Тополица, общ. Айтос, собственост на 39-годишен мъж от селото. Това е 52-годишен криминално проявен мъж от село Градец, общ. Котел, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия арпаджик.