Предстоящи събития в страната на 24 февруари
Секция: Предстоящи събития
24 Февруари 2020 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 24 февруари

/КРОСС/ *** София

От 09.30 ч. 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петко Стоянов и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 ч. 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Слави Желязков и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 ч. в зала ХХ на хотел „Сенс“ ще се проведе конференция, организирана от Департаментите Политически науки и Философия и социология на Нов български университет.

От 10.30 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Кевин Бахли за тероризъм.

От 11.30 ч. в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе среща на представители от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, от Комисията по външна политика, от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и от Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения с европейския комисар по вътрешни работи Илва Йохансон.

От 13.00 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Илия Янев и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.30 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Валентин Петков и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 14.30 ч. на ул. „Славянска“ 1 ще се проведе протест заради проблема с ЧСИ.

От 16.45 ч. гражданска коалиция „Да спасим Кресненски пролом“ организира протест пред сградата на представителството на Европейската комисия в София (ул. Раковска 124) за спасяване на хората и природата на Кресна и Кресненски пролом от планирания строеж на автомагистрала „Струма“ през дефилето.

От 18.00 ч. в зала „Средец", София Хотел Балкан ще бъде открита изложба с участие на азербайджански художници и деца, посветена на Ходжалъ и последвана от подбор от класически музикални композиции в изпълнение на българска пианистка Ани Линчева.

От 18.30 ч. в столичната галерия „Стубел“ открива изложбата „Художникът и морето“ на художника Стефан Марков.

От 19.00 ч. в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Людмил Боянов.

От 19.00 ч. в кино „Люмиер Лидл“ ще бъде представен филмът „Джуди“.

*** Благоевград

От 11.00 часа Дирекция „Национален парк Рила“ ще открие Посетителски информационен център в Благоевград, достъпен за хора със специфични нужди и в неравностойно положение.

*** Бургас

От 13.30 часа в хотел "Аква", етаж 2, конферентна зала ще се проведе одишното отчетно общо събрание се провежда, съгласно Устав на БЧК.

От 13.30 часа конферентната зала на 2 етаж на хотел "Аква" ще се проведе годишно отчетно-областно събрание на Български Червен Кръст - Бургас.

От 15.30 часа в залата на общински съвет в сградата на Община Бургас ще се състои официалното представяне на платформата BULGARIA WANTS YOU.

*** Варна

От 10.30 часа на 9-тия етаж в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна ще бъде открита реновираната клиника по неврохирургия.

От 12.00 часа в СБАБАЛ-Варна ЕООД проф. д-р Христина Групчева ще представи новата концепция за тъканна банка и единствения в България 3D офталмологичен микроскоп.

19.00 ч. в Държавна опера – Варна ще бъде представена постановката „Дон Кихот“.

*** Видин

От 10.00 ч., в залата на 6 ет. в административната сграда на Община Видин кметът д-р Цветан Ценков ще представи отчет за първите 100 дни управление от началото на мандата.

*** Добрич

От 11.00 ч. ще се проведе официална церемония обект: „Реконструкция и разширение на Пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Добрич“.

От 15.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе образователен концерт на Българския камерен оркестър – Добрич.

От 19.00 в концертната зала „Добрич“ ще се проведе спектакъл „Лъжи ме, обичам те“ на Театър Бонини.

*** Пловдив

От 09.30 ч. в 1 зала Окръжен съд – Пловдив ще разгледа дело срещу подсъдимия Д. Т.

От 09.30 ч. в зала 1 Апелативен съд – Пловдив ще разгледа дело, образувано по жалба на подсъдимия К. С. , който е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд в това, че на 29 май 2018 г. в местността „Манчови ливади“, находяща се в землището на с.Левски, област Пазарджик, на черен път в лек автомобил „БМВ 330Х“ без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите , е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - марихуана с нетно тегло 845,7 грама.

От 10.30 в залата на Областната администрация ще се проведе заседание на Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

От 14.00 ч. в зала номер 3 седми наказателен състав на Районен съд – Пловдив ще разгледа дело с подсъдим С.М.

*** Смолян

От 16.00 ч в сградата на Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Смолян ще се проведе симулация на избори за Европейски парламент.

*** Стара Загора

От 19. 30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се състои представление на мледжка група „Изключителните“.