Стилиян Манолов: По думите на водача, той не е помолен за помощ от момчето, нападнато в автобуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2020 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стилиян Манолов: По думите на водача, той не е помолен за помощ от момчето, нападнато в автобуса

/КРОСС/ "Шофьорът на автобуса от градския транспорт, в който 14-годишно момче беше нападнато и съблечено до кръста, днес ще даде официални обяснения по случая. Водачът е с 19-годишен стаж и е един от най-добрите шофьори", коментира в Сутрешния блок на БНТ Стилян Манолов, директор на "Столичен автотранспорт" - Дружба.

"Камерите в автобуса показват, че четирима души на около 20 години се качват от последната врата на автобус по линия 404, след което влизат в конфликт с момчето и свалят тениската и суитчъра му", обясни Манолов.

Има саморазправа, свалени са дрехите на момчето, след което то се придвижва към шофьора. Когато автобусът спира на червен светофар, нападателите отварят насила третата врата и слизат, коментира директорът на "Столичен автотранспорт" – Дружба.

Ние разговаряхме с шофьора, цялата сцена се разиграва за около минута, първоначално той дори не е разбрал какво се случва. Не е отворил вратите на светофара, нападателите насилствено ги отварят и слизат, допълни Манолов.

По думите на водача, той не е помолен за помощ от момчето, а констатацията "това е България" е на база насилственото отваряне на вратата. След като е видял голото момче да се приближава към него, шофьорът е разбрал за ситуацията и е реагирал по възможно най-бързия начин, като е уведомил диспечерите, обясни още Манолов.