Победителката от Детската Евровизия в София Дестини ще представи Малта на Евровизия 2020 (Видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Февруари 2020 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Победителката от Детската Евровизия в София Дестини ще представи Малта на Евровизия 2020 (Видео)

/КРОСС/ Победителката от Детската Евровизия 2015 в София Дестини Чукуниере ще представи Малта на Евровизия 2020 в Ротердам. 16-годишната певица спечели златния билет на финала на втория сезон на малтийското издание на X Factor, който ѝ дава право да представи островната държава в най-престижната музикална сцена в Европа.

Дестини доби популярност след участието си в детската версия на Евровизия през 2015. Събитието в София, организирано от Българска национална телевизия и Европейския съюз за радио и телевизия, беше спечелено от талантливата певица с рекорден брой точки с песента “Not My Soul”.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=85Sxw9asfX0&feature=emb_title

 

През 2017 година младата певица участва и във “Великобритания търси талант”, където впечатлява един от най-доказаните музикални професионалисти в света и създател на X Factor – Саймън Коуел.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=EFM5bXxAEfo

 

Песента на Дестини за Евровизия 2020 ще бъде представена на по-късен етап. В X Factor Малта тя впечатли родната публика с изпълненията си на “He Lives In You” от филма “Цар Лъв” и “And I Am Telling You” на Дженифър Холидай.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=48fosw-bkew&feature=youtu.be

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=v437kQ6DVqo&feature=youtu.be

 

Тази година Евровизия ще се проведе в холандския Ротердам на 12-и, 14-и и 16-и май. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат предадени пряко по БНТ 1 от 22 часа българско.

Българският представител Виктория ще вземе участие във втория полуфинал, а представителката на Малта Дестини - в първия.