Sony представя новия си ултрабърз флагман, Xperia 1 II
Секция: Технологии
24 Февруари 2020 11:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sony представя новия си ултрабърз флагман, Xperia 1 II

/КРОСС/ Тройна камера, включваща водеща в индустрията Sony Alpha технология и оптика ZEISS, калибрирана специално за Xperia с 3D iТоF;

Водеща в индустрията технология за автоматичен фокус, предлагащa продължително заснемане с 20 fps2 и 60 пъти/секунда изчисляване на AF/AE3 и проследяване на животинско и човешко око в реално време;

Cinematography Pro режим от CineAlta, който може да записва в различна скорост и предлага повече ръчни настройки като автофокус при докосване и персонализиран баланс на бялото, за да подобри кинематографското преживяване;

6,5-инчов 4K HDR OLED дисплей с 21:9 CinemaWide резолюция, осигуряващ безпрецедентна точност на цветовете при Creator mode режим „Powered by CineAlta”;

Гледайте видеа с Dolby Atmos® звук, създадени съвместно със Sony Pictures Entertainment, за многоизмерно звуково преживяване;

Качество на аудиото така, както изпълнителите си го представят, получено в колаборация със Sony Music Entertainment, предни стерео високоговорители, ново 360 Reality Audio с уникално хардуерно декодиране за оптимизиране на качеството на звука;

5G свързаност от следващо поколение и Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G мобилна платформа, батерия с капацитет 4000mAh с безжично зареждане за оптимална скорост и работа;

Днес Sony обяви, че разширява линията си Xperia с представянето на първия флагман, работещ с 5G. Xperia 1 II e създаден да бъде бърз, помагайки ти да създаваш съдържание и да му се наслаждаваш без усилия, включвайки в себе си водещи технологии от портфолиото на Sony:

Продължително заснемане с 20 fps2 и 60 пъти/секунда6 изчисляване на AF/AE3 – технология от фотоапаратите със сменяем обектив Sony Alpha;

Creator mode и Режим за снимане на кино Cinematography Pro от CineAlta, част от бизнес дивизията за професионални решения на Sony;

X1™ for mobile, базиран на технология от BRAVIA® TV;

“Sony е позициониран по уникален начин с нашето богато портфолио в ерата на 5G”, казва Митсуя Кишида, президент на Sony Mobile Communications. “Xperia с 5G извежда мобилното преживяване на следващо ниво. “

Уловете решаващия момент с високоскоростно заснемане 

Създадена чрез водещата в индустрията технология за автоматично фокусиране на Sony Alpha, новоразработената камера с 3 обектива поддържа най-добрите технологии за заснемане с изключителната ZEISS оптика, калибрирана специално за Xperia 1 II и покритието ZEISS T*, което допринася за по-изящно заснемане и по-добър контраст, намалявайки отраженията.

Използвайки технологията, разработена за камерите със сменяем обектив Alpha™, Xperia 1 II предлага непрекъснат автофокус, който извършва AF/AE3 изчисления до 60 пъти в секунда.

Това е първото в света AF/AE3 непрекъснато проследяване за високоскоростно заснемане при максимална скорост 20 кадъра в секунда2, което е особено подходящо за улавяне на движещи се обекти като деца, животни5 или бързи спортове. Фокусирай и проследи обекта с висока прецизност и улови важните моменти, които не искаш да пропуснеш.

В допълнение, проследяване на животинско и човешко око в реално време, който фокусира върху окото на обекта за невероятни портретни снимки, вече е достъпен за хора и животни.

Бързият фокус на Xperia 1 II работи също и при условия на слаба осветеност, предоставяйки качествени изображения в предизвикателни условия, благодарение на четирите технологии, работещи заедно: Dual Photo Diode сензор, система за автоматично фокусиране, която покрива приблизително 70 процента от сензора, 3D iToF сензор и нов голям 1 / 1.7- инчов Exmor RS™ сензор за мобилни телефони, който е 1,5 пъти по-чувствителен от предишния модел, което води до по-бърз и точен автофокус при заснемане в условия на ниска осветеност.

Камерата с три обектива предлага фантастична гъвкавост с три фокусни разстояния: 16 мм / 24 мм / 70 мм. Новата технология Photography Pro от Alpha предлага потребителски интерфейс, който е съобразен с Alpha фотоапаратите, с ръчни настройки на ISO, скорост на затвора и други.

Imaging Edge for Mobile свързва Xperia 1 II с камерите на Sony Alpha10, което ви позволява да използвате телефона като дистанционно, с което можете да контролирате композицията, режима на фокус и ISO чувствителността, както и много други настройки. Това също така позволява на потребителя да прехвърля снимки, направени на Alpha, на Xperia 1 II, за да преглежда цветовете и нюансите с професионална точност.

Cinematography Pro “powered by CineAlta” отскоро поддържа и 2K качество при 120fps 10-битова HDR кинематография с висока скорост на кадъра и резолюция Cinematic 21:9 4K HDR запис при 24/25/30 / 60fps11, подобрявайки кинематографското преживяване. Автофокус при докосване, ръчни настройки на експозицията, нивото на измерване и подобрените настройки на баланса на бялото предлагат по-качествено ръчно управление, докато уникалната технология за интелигентни филтри за вятър от Sony намалява шума и смущенията за ясни аудио записи.

Интелигентен и мощен

Xperia 1 II се захранва от 4000 mAh батерия с режим за бързо зареждане, която се зарежда до 50% само за 30 минути и разполага с Qi бързо безжично зареждане на батерията в движение. Sony продължава да разработва технологии за батерии, за да подобри живота и да запази батерията по-здрава за по-дълго, включително AI захранване, което се адаптира към личния ви график.

Потопи се в забавление

Независимо дали слушате музика или гледате филми, Xperia 1 II е създаден с прецизност, за да забавлява. Технологията за намаляване на замъгляването при движещи се обекти на екрана е еквивалентна на тази на 90Hz дисплей и редуцира забавянето при смяна на кадъра за по-ясно качество на изображението. В комбинация с Dolby Atmos® звук, получен благодарение на сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment, резултатът е многоизмерно звуково преживяване.

Използвайки опита си, както в аудио хардуера, така и в музикалните развлечения, Xperia 1 II е проектиран така, че да осигури наистина автентично музикално преживяване, благодарение на аудиото, настроенов колаборация с Sony Music Entertainment.

Звуковото преживяване е изведено още крачка напред с първия в света смартфон, притежаващ хардуерно декодиране 360 Reality Audio за оптимизиране качеството на звука при слушане на музика в глобалната платформа за музика и забавление TIDAL. Можете да се наслаждавате на висококачествена музика през предните стерео високоговорители, в комбинация със слушалки с 3,5-милиметров жак или безжични слушалки. Впечатляващите настройки на аудиото намаляват смущенията до незабележимите 20dB- 90% по-малко от USB-C слушалките.

В допълнение към High-Resolution и безжичното аудио с висока резолюция High-Resolution Wireless Audio15, Xperia 1 II представя DSEE Ultimate. Тази нова технология използва изкуствен интелект за автоматично подобряване на аудио честотата и скоростта на битовете в реално време, доближавайки всяка песен до HiRes аудио. Работи с жични и безжични слушалки, музика в телефона или стрийминг платформи.

Играй в движение

Насладете се на увеличено пространство при игра на дисплея 21:9. Резолюцията 21:9, в комбинация с директната връзка с безжичния контролер DUALSHOCK416 на PlayStation 4, прави играта в движение позабавна, а сега и съвместима с Call of Duty®: Mobile from Activision. В допълнение можете да се насладите на оптимизиран Call of Duty®: Mobile gaming experience в резултат от сътрудничеството с Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming.

Game Enhancer – функция за подобряване на мобилното игрово изживяване, която за пръв път бе въведена при Xperia 1, е подобрена с допълнителна функционалност при Xperia 1 II. Сега тя поддържа Competition Set, който прикрепя приложението с играта на екрана и прави Xperia приоритетно устройство, подходящо за равнопоставени мачове при Е-спортовете. В допълнение, времето за реакция при докосване на екрана е подобрено в сравнение с Xperia 1, за да даде най-доброто мобилно преживяване.

Използвай максимума от 5G

Създаден да бъде бърз, работещият с 5G Xperia 1 II е проектиран с мисъл за професионалния работен процес. Възползвайки се от поддръжката на Sub-6 GHz мрежи, Xperia 1 II предлага безкомпромисен и висококачествен достъп до съдържание.

Мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G и системата Snapdragon X55 5G Modem-RF ти дават възможност да играеш, снимаш, да работиш по няколко задачи едновременно и да се свързваш, както никога досега, благодарение на изумителната 5G скорост и подобреното представяне с 25% по-бърз процесор и GPU в сравнение с предишния модел.

Xperia 1 II се предлага с IP65 / 68 водоустойчивост17 и стъкло Corning® Gorilla® Glass 6 от двете страни, което прави телефона здрав и красиво проектиран.

Xperia 1 II ще бъде достъпен в черно и лилаво в Европа, с AndroidTM 10 от края на пролетта на 2020 г.

Аксесоари

За да допълниш своята Xperia 1 II, можеш да поръчаш и един от стилните специални калъфи. Xperia 1 II Style Cover View не само предлага защита от метеорологичните условия, но ви дава възможност да видите часа, датата и известия дори при изключен екран. Xperia 1 II Style Cover with Stand е тънък калъф с вградена поставка, за да можете спокойно да гледате филми на екрана и да играете игри. И двата калъфа са налични в черно и лилаво, за да се слеят естествено с цветовете на Xperia 1 II.