Антон Кутев: За първи път виждам Борисов толкова безпомощен
Секция: ПОЛИТИКА
24 Февруари 2020 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: За първи път виждам Борисов толкова безпомощен

/КРОСС/ "Аз не казвам, че премиерът Борисов е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва. Самият факт, че вкарва в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен", каза пред bTV Антон Кутев от БСП по повод коментара на Борисов за публикацията в испанския в.“Ел Периодико“ за разследване за пране на пари в особено големи размери и намесата на неговото име.

„Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, уточни социалистът.

По думите му притеснението на българския премиер идва от факта, че става въпрос за разследване на европейска полиция и прокуратура и той не може да има никакво въздействие върху това.

На въпроса дали не е възможно публикациите да са кампания за набедяване Кутев отговори: „Възможно е и това да става, но аз си спомням много добре момента, когато избухна скандалът с Мишо Бирата – тогава си мислих, че властта ще се търкаля по улиците… Тогава Борисов се измъкна, като всички служби започнаха да разследват не дали премиерът се е обадил, спряла е проверката и е ощетил проверката, а дали записът е автентичен.

Най-вероятно сега ще се съсредоточим върху подобни неща. Прокуратурата ще се заеме с въпроса, няма как да не се заеме, след като се е заела вече испанската, и ще започне да разглежда кой го е пуснал, има ли руска връзка, шпиони участват ли. Няма да се заеме с основния въпрос всъщност – има ли пране на пари… Аз не казвам, че премиерът е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва, не само срещу враговете на Пеевски, каза още той.