Риана: Заедно можем да спасим света (Видео)
Секция: Шоубизнес
25 Февруари 2020 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Риана: Заедно можем да спасим света (Видео) Изпълнителката спечели престижна награда по време на наградите „Имидж“

/КРОСС/ Тазгодишните награди „Имидж“ превърнаха в своя най-важна фигура Риана. Барбардоската изпълнителка, която наскоро навърши 32 години, спечели най-важната статуетка на вечерта – „President's Award“.

Наградата ѝ се присъжда заради нейната „невероятна кариера като артист и музикант, но и като човек, който се е утвърдил като фигура, която постоянно служи на обществото“. Наградите „Имидж“ се присъждат от американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP).

Церемонията се провежда всяка година от 1909-а и цели да удостои най-добрите цветнокожи представители на киното, телевизията, музиката и литературата. Президентът на асоциацията Дерик Джонсън признава, че Риана успява да събере в себе си елегантност и отдаденост на справедливостта. 

Изпълнителката прие с гордост наградата и успя да вдигне цялата зала на крака с вдъхновяващата си реч за обединение на нациите и хората от различни раси. „Щастлива съм, че успях да основа фондацията Clara Lionel през 2012 година“, каза тя от сцената.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=fZiyZ2rDdv8&feature=emb_logo

 

Clara Lionel е неправителствена организация, която спонсорира образователни и хуманитарни мисии по целия свят. Риана я основава в чест на баба си и дядо си – Клара и Лионел. В нея включва изграждането на онкологичен и център по педиатрия в клиника „Кралица Елизабет“ в Барбадос. 

„Ако има нещо, което успях да науча е, че ние можем да спасим света заедно. Няма как да го направим разделени“.

Изпълнителката след това се обърна към всички в залата и ги попита „Колко от вас тук имат приятели, колеги или партньори от друга раса?“. Тя добави, че всеки един, който е вдигнал ръката си, трябва да се обърне към представителя на бялата раса и да го накара следващия път да протестира и да участва в шествия, борещи се за правата на чернокожите. 

„Те ви харесват, нали? Искат да се разбират с вас? Е, тогава това е й техен проблем!“. Звездата благодари и на NAACP, че отстоява силата и упоритостта на цветнокожите.