Нено Димов остава ареста, реши и втори съдебен състав
Секция: ПОЛИТИКА
25 Февруари 2020 12:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нено Димов остава ареста, реши и втори съдебен състав

/КРОСС/ Бившият министър на екологията Нено Димов остава в ареста. Това реши Апелативният спецсъд. Димов обжалва най-тежката мярка, която му наложи миналата седмица спецсъдът.

Окончателното решение е взето с два на един съдийски гласа. То е подписано с особено мнение от Даниела Росенова. Според нея няма опасност, ако Нено Димов бъде освободен, да извърши ново престъпление или да се укрие.

Димов е обвинен в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата той не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Определението на апелативният съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Димов обаче има право след 2 месеца да подаде нова жалба срещу задържането си под стража.

На днешното заседание стана ясно, че бившият министър не е искал да присъства на делото, но въпреки това е бил докаран от съдебната охрана.