Обрат: Софиянката е била пребита до смърт, а не застреляна (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Февруари 2020 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обрат: Софиянката е била пребита до смърт, а не застреляна (Обновена) Най-вероятната причина за убийството е ревност

/КРОСС/ 48-годишната жена, която бе убита от съпруга си в столичния кв. "Модерно предградие" тази нощ, е била пребита до смърт, а не застреляна. Освен това по тялото й има и порезни рани, съобщиха от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследването на тежкото престъпление.

Сигналът за трагедията е подаден половин час след полунощ от 20-годишния син на съпрузите. На място веднага са изпратени екипи на полицията и две линейки на Спешна помощ. Лекарите само констатирали смъртта на жената, а съпругът убиец бил транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние, тъй като направил опит да се самоубие с газов пистолет и си е нанесъл порезни рани в областта на китките и сърцето.

От държавното обвинение уточниха, че 48-годишната жертва и съпругът й, който й е връстник, са били разделени. В къщата, където е извършено убийството, жената е живяла на квартира.

Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост - на жертвата са нанесени множество травматични увреждания в областта на гърдите и главата. Установен е и мотивът за убийството – ревност.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи точната причина за смъртта на жената. По неофициална информация нейното име е Светла Славейкова. 

Разследването продължава, а за живота на извършителя се борят лекарите в "Пирогов".