Huawei представи ново поколение сгъваем HUAWEI Mate Xs
Секция: Технологии
25 Февруари 2020 16:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи ново поколение сгъваем HUAWEI Mate Xs Новото сгъваемо устройство надгражда постигнатото с HUAWEI Mate X с по-мощна хардуерна платформа и усъвършенствани материали и система за прегъване

/КРОСС/ По време на виртуалната пресконференция в Барселона на тема TOGETHER, Connecting Possibilities, Huawei Consumer Business Group официално представи HUAWEI Mate Xs, следващата еволюция на революционния сгъваем смартфон HUAWEI Mate X. Базиран на най-новите технологии на Huawei, сгъваемият смартфон спада към най-високия клас устройства на компанията. Той се отличава с чипсет Kirin 990 5G и уникалния усъвършенстван Falcon Wing дизайн за светкавична бързина на работа и иновативно потребителско изживяване както в смартфон, така и в таблетен режим.

Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, сподели: „HUAWEI Mate X бе първият ни опит в категорията на сгъваеми устройства и постави стандарт за индустрията. HUAWEI Mate Xs повдигна още по високо летвата с още по-мощна свързаност и интегрирано потребителско изживяване. Това е най-бързият 5G смартфон от този клас. Подгответе се да се срещнете с нещо несравнимо - отново."

Разгърнете безгранични възможности
HUAWEI Mate Xs предоставя цялостно FullView изживяване с 8-инчов сгъващ се навън екран. Уникалният Falcon Wing дизайн е разработен за HUAWEI Mate X и включва над 100 взаимосвързани части, работещи в перфектна хармония гладко потребителско изживяване в двата режима.

В новата версия на Huawei Mate Xs са използвани и нови материали, сред които течна сплав с циркониева основа, което прави цялата система на прегъване на 180 градуса много по-издръжлива.

Гъвкавият дисплей също идва с иновативна двуслойна полимерна структура. Двата слоя полиамид се прилепват чрез аеро технология с оптично чист свързващ елемент. Този уникален материал позволява на дисплея да пресъздава изображения със страхотно качество, наситеност на цветовете и яркост като същевременно запазва високата степен на издръжливост.

В сгънато състояние HUAWEI Mate Xs е мощен смартфон с два екрана, съответно с диагонали 6.6 инча и 6.38 инча. При разгъване той се превръща в 8-инчов таблет, което го прави несравним с всеки друг смартфон от този ранг.

Huawei Mate Xs включва още специално разработена от Huawei охлаждаща система Flying Fin. Тя използва графен с микроскопични наноканали, който позволява на системата да се сгъва заедно с устройството и да покрие цялата повърхност, така че да се получи равномерно и ефективно охлаждане.

5G антената на устройството е специално разработена за тънкия формат на HUAWEI Mate Xs в резултат на дълъг изследователски процес и предоставя както висока скорост, така и стабилна свързаност.

Висока производителност и 5G свързаност
HUAWEI Mate Xs e захранен с Kirin 990 5G - най-съвременният чипсет на Huawei. Едночиповата система включва осем-ядрен CPU, съдържащ две супер големи Cortex-A76 ядра, две големи Cortex-A76 ядра и четири малки Cortex-A55 ядра, работещи с базова честота на процесора 2.86GHz[1].

Най-мощното GPU на Huawei - 16-ядрен Mali-G76 GPU гарантира отличната графика, а мобилният изкуствен интелект идва под формата на невронен процесор (NPU) с архитектурата Da Vinci на Huawei.

Kirin 990 5G включва 5G модем, позволяващ едновременно мощна производителност и 5G свързаност с висока ефективност и ниско ниво на загряване. Поддържа 2G, 3G, 4G, както и 5G NSA и SA. Чипсетът поддържа пълния 5G спектър[2], също така и 5G+4G Dual SIM Dual Standby, осигуряващи безгрижни пътувания.

Запазена марка на Huawei е изборът на камери от най-висок клас. HUAWEI Mate Xs e оборудван с водещата система SuperSensing Leica Quad Camera, подредена вертикално. Тя включва 40 MP основна камера (широкоъгълна, f/1.8), 16 MP ултраширокоъгълна камера (f/2.2), 8 MP телефото камера (f/2.4, OIS) and 3D Depth Sensing камера. Камерната система поддържа комбинация от OIS и AI стабилизация на изображението за постигането на ясни и детайлни снимки и до 30-кратно хибридно приближение. Като система от камери за всички възможни сценарии, тя поддържа до ISO 204800 за заснемане на невероятни снимки в условия на ниска осветеност.

HUAWEI Mate Xs коренно променя селфи преживяването, като позволява на потребителите да използват за него основната четворна камерна система. Освен това, правеното на портрети е по-интерактивно, като позволява на фотографа да работи в унисон с обекта на неговия кадър.

Мултитаскинг от ново поколение
HUAWEI Mate Xs има способността да се трансформира в голямо дигитално платно, благодарение на физически бутон, който задържа устройството разгънато и може да се освободи по всяко време от удобно разположен страничен бутон.

Сгъваемият телефон поддържа интелигентна функция Multi- Window, която дава възможност на две приложения да бъдат едновременно отворени на екрана, както и да взаимодействат помежду си. Трансферът на текст, снимки и документи става бързо и лесно, като съдържанието се привлачва от едното приложение в другото.

Специално разположен Dock в долния край на екрана дава бърз достъп до избрани от вас приложения. При две отворени приложения едновременно, потребителите могат да стартират и трета, с която да отговорят на съобщения или да свършат някоя малка задача, без да затварят другите приложения.

HUAWEI Mate Xs работи с най-новата операционна система EMUI10.0.1, изградена на базата на отворена Android система, която идва с повишено ниво на сигурност и поддръжка на функцията Multi-screen Collaboration. Тази функция скъсява дистанцията между устройствата с Windows и Android. Революционната multi-device функция помага на потребителите бързо да трансферират файлове между HUAWEI Mate Xs и HUAWEI MateBook, както и да контролират две системи от един дисплей.

Снабден с HUAWEI AppGallery
HUAWEI Mate Xs e първото Huawei устройство, което оперира с обновената официална платформа за приложения на Huawei - HUAWEI AppGallery.

HUAWEI AppGallery отваря вратите към свят, където са достъпни качествени глобални приложения, които предоставят възможности като HiAI, уникална свързаност, сигурност, медийни, системни и други функции за сигурност, както и приложения, които потребителите ще обикнат.

HUAWEI Mate Xs ще бъде наличен в глобалната търговска мрежа на препоръчителна цена от 2,499 евро. Очаквайте скоро информация за цена и наличности и в България.