Георги Свиленски: Лъжата за винетките, казана от Борисов, продължава да действа
Секция: ПОЛИТИКА
26 Февруари 2020 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Свиленски: Лъжата за винетките, казана от Борисов,  продължава да действа

/КРОСС/ „Проблемът с въвеждането на тол системата и с обхвата на пътищата, които се таксуват с винетки, нараства с още по-голяма сила. Последните няколко месеца напрежението в населените места около София и в други населени места по страната расте. Жителите излязоха на протест, но за съжаление и до ден днешен - нито решението на Министерския съвет, подписано от г-н Борисов, е отменено, нито решението на правителството, подписано от премиера, е актуализирано с изваждане на съответните участъци. Тоест лъжата, която беше казана миналата година месец януари, продължава да действа". Това заяви зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание. Той подчерта, че досега никой от управляващите не е обяснил на хората какво да правят.

Свиленски коментира, че няма друг човек в държавата освен премиера, който да може да даде отговор на тези въпроси: „Нито министър Аврамова, нито зам.- министър Нанков, който въобще не знае в какъв хаос забърка тол системата, знаят. Затова на основание чл. 53, ал. 3 от правилника предлагаме българският премиер да дойде в пленарна зала и да обясни на българското общество, на българските граждани, на българските превозвачи, на тези, които ще преминават през България по какви правила, по какви критерии - какво трябва да плащат, на кого трябва да плащат и как трябва да го плащат". Той допълни, че устройствата, които превозвачите трябва да ползват ги няма, и освен това ще трябва да попълват пътни карти, всяка от които отнема 7-8 минути за попълване, а превозвачите ще попълват такива по 6 на ден.

„Тоест затрудненията и хаосът, които предстоят на 1 март, свързани с въвеждането на тол системата е са пълни", завърши Георги Свиленски.