Коронавирусът стигна Балканите
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Февруари 2020 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коронавирусът стигна Балканите

/КРОСС/ Междувременно вирусът стигна и Балканите. Вече има първи потвърдени случаи в Гърция и Северна Македония. Румъния също потвърди първи случай на коронавирус в страната, предава Ройтерс. Мъж от южния румънски град Горж е дал положителна проба за вируса.

„Мъжът е бил в директен контакт с италиански гражданин, който е пътувал до Румъния по-рано този месец", каза румънският здравен министър Виктор Костаче.

"Той е в добро общо състояние и ще бъде трансфериран в инфекциозна болница в Букурещ. Всички членове на неговото семейство са дали отрицателен резултат за вируса", добави КостачеНай-сериозна остава ситуацията в Италия. Заразените вече станаха около 400.В момента коронавирусът се разпространява по-бързо по света, отколкото в Китай, откъдето започна всичко, съобщиава Световната здравна организация.

Първи случай на зараза с коронавируса от новия тип беше регистриран в Дания. По данни на местните медии, заболелият се е върнал от почивка в Италия. Мъжът е на домашно лечение под карантина.В Съединените щати, пък, Доналд Тръмп обяви, че заплахата от вируса се преувеличава и рискът за американците остава много нисък.