МС прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на винетната система
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Февруари 2020 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МС прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на винетната система

/КРОСС/ Правителството извади от обхвата на републиканската пътна мрежа 155 км от територията на Столична община и община Варна.

Премиерът Борисов заяви, че по този начин изпълнява поетия си ангажимент, който той по-рано обяви в НС, за да може хората от крайградските райони, да не плащат винетка до градовете.
Борисов поясни, че са във връзка и с други общини, които ще депозират своите искания и те ще бъдат разгледани, за да се реши проблемът и при тях.

Втора точка, по която правителството взе решение, е да се отпуснат допълнителни средства на Министерството на земеделието и храните да бъдат отпуснати средства за борба с градушките през тази година.

Бойко Борисов каза още, че МС се отказва от намерението си за закупуването на нов правителствен самолет, който трябваше да замени фалкона. Средствата ще бъдат пренасочени към общините.

По време на правителственото заседание беше взето решение за разпространението на всички печатни издания у нас да се поеме от Български пощи.

Бойко Борисов - министър-председател: За да може всяко печатно издание да стигне до сергиите без проблем и да има равнопоставеност между издателите.