Първият концерт на хор „Турецкий“ събра над 3 хиляди зрители в НДК
Секция: България - Русия
26 Февруари 2020 22:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият концерт на хор „Турецкий“ събра над 3 хиляди зрители в НДК

/КРОСС/ Турнето на хор Турецкий в България започна с грандиозен концерт в НДК, който събра над 3000 зрители в зала 1. Руските музиканти изпълниха много любими и популярни песни „Моя страна, моя България", „Нека винаги има слънце", „Калинка". 
Музикалното изпълнение на мъжкия хор продължи почти три часа. Беше поднесена кошница с цветя от името на посолството. 
"В София ни чакаха. Билети за концерта бяха разпродадени отдавна. Изглежда хората очакват нормалната музика. Ние им предлагаме огромен репертоар - много руски песни, класика, рок, шансон, фолклор и много други музикални жанрове на различни езици. Хората наистина харесват това разнообразие. Българите обичат хитове, които са от времената на Съветския съюз ", сподели Михаил Турецки в интервю за кореспондент на ТАСС." Ние внимателно се подготвяхме за концертите, тъй като според отзивите на организаторите на турнето това събитие беше много очаквано. "Има сближаване между българския и руския народ. Нашите концерти влияят много добре на взаимното разбирателство, за приятелство, за духовно сближаване на народите."
"Българската публика е великолепна и дружелюбна, открита, искрена и мила. Близостта на Европа дава на България едно високо ниво на култура. Публиката възприема добре класическата музика и разбира музикалното изкуство", подчерта руският музикант.
Ръководителят на художествената група "Хор Турецкий" отговори, че програмата за България е подготвена на базата на репертоара от предишни турнета и обогатена с 90% нова.
Турецкий каза, че догодина възнамерява отново да дойде в България с концерт, където планира да представи песни от военните години. "Тази година, за съжаление, нямахме време, но много бихме искали да дойдем в София с концерта" Песни на победата ", в който събрахме най-добрите песни за мира, войната, героизъм и любов, за да ги представим на централния площад. Наистина искаме да подарим на българите този празник ".
В четвъртък Хор Турецкий ще изнесе концерт във Варна, а на 28 февруари в Пловдив.