Съпругата на Божков била наясно с престъпната му дейност
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Февруари 2020 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съпругата на Божков била наясно с престъпната му дейност

/КРОСС/ Основният свидетел по делото срещу Васил Божков Цветомир Найденов е бил разпитван за пореден път, като сегашният му разпит е бил съсредоточен основно върху съпругата на Васил Божков Елена Динева. Това стана ясно в Апелативния специализиран съд, където предстои да се решава дали Динева да остане на свобода, съобщава "24 часа".

От показанието на Найденов ставало ясно, че като най-близък човек до Божков жена му е била наясно с бизнеса му, включително с престъпната дейност на групата, чиито лидер е собственикът на "Нове холдинг". Според прокурор Тихомир Стоев от апелативната специализирана прокуратура при разпита Найденов разкрил, че Динева е наясно и с престъпления, за които материалите са отделени и се води друго разследване, а именно опити за убийства и изнасилвания.

"Това разследване всеки изминал ден се насища с нови хора, нови факти и обстоятелства. Това е динамичен процес и се работи по всички линии. Както каза и главният прокурор няма недосегаеми хора и всички ще си получат това, което заслужават", обясни прокурор Стоев.

Заради новия разпит на Цветомир Найденов адвокатите на съпругата на Божков - Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов, както и тя самата поискаха един час време, за да се запознаят с казаното от ключовия свидетел.