Откриха голямо количество цигари без бандерол, двама души са задържани
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Февруари 2020 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха голямо количество цигари без бандерол, двама души са задържани

/КРОСС/ Двама души са задържани при специализирана акция във Варна. У тях са открити и иззети 55 000 къса с цигари без акцизен бандерол от популярна марка на приблизителна стойност 16 000 лв. Двамата мъже са известни на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна, съобщиха от МВР.

Извършени са и проверки за нерегламентирани превози. В хода им са проверени 3 коли и 8 души. Съставени са 3 акта за установени административни нарушения. По време на операцията са проверени 389 МПС. Проверените лицата са 444, като от тях са задържани 19 души, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в региона, сред тях 4 джебчийки.

Четирима души, обявени за общодържавно издирване, са установени и задържани. Установен е и един гражданин на Киргизстан, издирван от Интерпол - изяснява се статута му.
По линия на служба „Контрол на общоопасните средства" /КОС/ е съставен АУАН за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие.