Най-търсените Airbnb имоти по света през последното десетилетие
Секция: Туризъм
28 Февруари 2020 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-търсените Airbnb имоти по света през последното десетилетие

/КРОСС/ Обявите в Airbnb вече са толкова популярни, че едва ли има човек, който да не е чувал за тях. Всичко започва през 2007 г., когато Брайън Чески и Джо Гебия решават да отдадат част от своя тавански апартамент под наем, откъдето и тръгва идеята. Причината е, че през същата тази година в Сан Франциско се провежда годишна конференция на Американското общество по индустриален дизайн. Всички хотели в града са заети и двамата младежи решават, че ще приютят хора в дома си. За да освободят място, те спят на надуваеми дюшеци, откъдето идва и името на сайта - „Air Bed and Breakfast“, разказва CNBC.

В момента в сайта на платформата за отдаване под наем има над 7 млн. места за настаняване, а приблизително по 2 млн. души всяка вечер преспиват в имот от Airbnb. Ето обаче кои са били най-търсените имоти в Airbnb през последното десетилетие.

2019: Модерна плажна къща в Санта Катарина, Бразилия

Брой търсения: 275 862 пъти

Тази къща се намира точно на плажа и има четири спални. Тя оглавява класацията за най-търсения имот за изминалата година в платформата. Къщата предлага частен плаж, панорамна гледка към морето, градинар и иконом – за по-малко от 100 долара на човек на вечер.

2018: Вековна пещера в Санторини, Гърция

Брой търсения: 254 773 пъти

Пещерата на Хектор е единствената пещера, която е част от списъка на Airbnb за най-желаните имоти през последните 10 г. Пещерата е издълбана в скалата, където се намира преди около 250 години и първоначално се е използвала за винарска избра. Тя е доста малка, но това се компенсира с местоположение и декор.

Имотът е подходящ за петима души, има таванско помещение и малък басейн, който може да се използва от април до ноември.

2017: Една от най-модерните къщи в Пукет, Тайланд

Брой търсения: 204 110 пъти

Тези, които искат да се насладят на тихата страна на най-големия остров в Тайланд, определено ще харесат тази модерна и бюджетна къща с една спалня. Наемът за една нощ е около 72 долара. Освен всичко друго този имот предлага два вида изглед – към планината и към океана. И има всички удобства- телевизор, огромна вана, басейн, камина, и кухненски бокс с четири места.

2015: Къща на дърво в Бали, Индонезия

Брой търсения: 271 887 пъти

Тази толкова старата, но изключително красива къща попада в списъка на Airbnb за „рядка находка“, което означава, че имотът през почти цялата година е резервиран. Къщата е на два етажа и въпреки че е на дърво, тя предлага удобствата като на обикновена такава.

2014: Вила под формата на гъба на остров Майн, Канада

Брой търсения: 152 918 пъти

Тази къща е част от програмата на Airbnb Plus, която стартира през 2018 г. В този списък попадат само имоти, които предлагат изключително високо качество, комфорт и стил. Интериорът на тази къща е толкова интересен и необикновен, колкото и екстериоръзт.

2013: Къща под формата на раковина в Исла Мухерес, Мексико

Брой търсения 235 803 пъти

Световно известната Seashell House се състои от две черупки, тоест къщата е разделена на две части и всяка от тях си има самостоятелна баня и спалня. Къщата е разположена на едно от най-тихите места, островът Исла Мухерес, Мексико.

2012: Сглобяема къща в Пионертаун, Калифорния

Брой търсения: 98 796 пъти 

Тази къща е сглобяема и оставя минимален отпечатък върху околната среда. В къщата няма телевизия, нито интернет. Пионертаун, Калифорния, където е разположена къщата, е неприсъединена общност от района на басейна Моронго във високата пустиня на Сан Бернардино.

2011: Реставрирана селска къща в Тоскана, Италия

Брой търсения: 3 686 пъти

След като украси страниците на Vogue, Harper’s Bazaar и Condé Nast Traveller, тази реставрирана селска къща от 17 век има седем спални, басейн със солена вода, две пещи за пица с дърва и 45 декара градини, където има множество дървета и дори маслинова горичка. В къщата на разположение е местният готвач Мария, която приготвя традиционни италиански ястия със зеленчуци от градината и може да ви проведе майсторски клас по готвене, при желание.