Караниколов: Не се запасявайте със спирт и маски, ще има достатъчно в аптеките
Секция: ПОЛИТИКА
28 Февруари 2020 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Караниколов: Не се запасявайте със спирт и маски, ще има достатъчно в аптеките

/КРОСС/ Държавата предприема спешни мерки да осигури по аптеките достатъчно количества спирт, маски и дезинфекционни препарати. Това съобщи след извънредно заседание на кабинета икономическият министър Емил Караниколов.

Министърът, както и премиерът по време на заседанието, апелираха обществеността да не се презапасяват с провизии като за война.

След заседанието министърът на икономиката заяви, че от държавния резерв ще бъде осигурен спирт, както и от Фонда за бедствия ще бъдат отпуснати допълнителни средства за нуждите.

Ежедневно се следи цената на консумативите през борсата и не се очаква поскъпване, увери министърът.

Шефът на ВМА и ръководител на кризисния щаб към ВМА Венцислав Мутафчийски заяви, че ще се дава по два пъти на ден информация дали има случаи на коронавурус в страната.

Стана още ясно, че Пирогов, Александровска и ВМА са готови в случай на бум на коронавирус да обособят отделни сгради за заболелите.

Образователният министър Красимир Вълчев заяви, че се ограничават пътуванията в Италия и Китай. По решение на родители е решено да се отменят визити по програма Еразъм в други европейски страни. Ще бъдат засилени мерките по хигиена. От следващата седмица часовете в градините и училищата ще започнат с кратки указани за хигиена. „Няма паника, родители не изтеглят децата си вкъщи", увери Вълчев.