TollPass: Над 15 000 тежкотоварни автомобила и автобуси вече са оборудвани с бордови устройства
Секция: Автомобили
29 Февруари 2020 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
TollPass: Над 15 000 тежкотоварни автомобила и автобуси вече са оборудвани с бордови устройства

/КРОСС/ Над 15 000 тежкотоварни автомобила и автобуси вече са оборудвани с бордови устройства. Сключването на договори става лесно и бързо на тол платформата TollPass.bg, изцяло онлайн чрез регистрация на личен профил.

Бордовите устройства ще се получават срещу 1 лв. депозит и 0 лв. месечна такса обслужване. Новите условия ще важат за абсолютно всички клиенти на TollPass – нови и вече сключили своите договори и получили устройства. Условията ще бъдат адаптирани и всички заплатили такси по старата цена ще получат уведомления за възстановяване на разликите. 

Доставката се извършва с куриер, като в стандартните случаи времето от регистрация до получаване на устройствата отнема 24 часа.

За бордовите устройства не се изисква специализиран монтаж, а той може да бъде извършен от собствениците или водачите на моторните превозни средства.

Бордовото устройство се включва в запалката на автомобила, за да се активира в рамките на няколко минути. На дисплея му се появява регистрационният номер на съответното превозно средство и се натиска бутон "Избор". Подробни насоки може да бъдат прочетени на TollPass.bg.

След официалния старт на тол системата на 1 март 2020 г., водачите могат да са сигурни, че бордовото им устройство работи и е готово за път, когато договорния и техническия LED индикатор светят в зелено.

При въпроси относно активирането на бордовите устройства, потребителите могат да се свържат с TollPass контактен център (*5500).

„Интелигентни трафик системи“ АД информира своите клиенти, че на 29 февруари от 3:00 до 5:00 часа има предвидени дейности по обновяване и имплементиране на нови функционалности в електронната системата за събиране на пътни такси (винетки и тол). В този период може да има временни затруднения при продажбата на винетки от Vinetki.bg, tollpass.bg и партньорската мрежа.