Надал спря полета на Гришо в Акапулко
Секция: СПОРТ
29 Февруари 2020 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Надал спря полета на Гришо в Акапулко Григор остана на крачка от финалния мач в Мексико

/КРОСС/ Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Акапулко, след като загуби от световния номер 2 Рафаел Надал с 3-6, 2-6 в 14-та среща между двамата.

В първия сет българският тенисист успя да пробие веднъж съперника си, но Надал се възползва и от двете възможности за пробив, които имаше, за да се наложи с 6-3. Във втората част отново имаше размяна на пробиви, като Димитров стигна до един, но загуби цели три пъти подаването си, което позволи на испанеца да затвори мача след час и 43 минути игра.

По този начин Надал записа 13-ти успех от 14 двубоя с Димитров и в утрешния финал на надпреварата ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който по-рано днес победи сънародника си Джон Иснър с 2-6, 7-5, 6-3.

От своя страна Димитров достигна първия си полуфинал за 2020 година, с което си осигури 100 точки за световната ранглиста и близо 95 хиляди долара от наградния фонд. Това означава, че от утре българинът ще се изкачи с три позиции в ранглистата и ще се завърне в топ 20, заемайки 19-то място.