Кметицата на село Присад е загиналата жена в жестоката катастрофа на изхода на Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Февруари 2020 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметицата на село Присад е загиналата жена в жестоката катастрофа на изхода на Бургас

/КРОСС/ Созополското село Присад потъна в скръб след жестоката катастрофа на изхода на изхода на Бургас в посока Созопол. Новата кметица Ванча Байлова е жената, която е една от двете жертви, пометени от турския автобус.

22-годишният загинал мъж е Тодор Тодоров от село Росен, когото местните жители познават като изключително добро и скромно момче.

Неееее, не, не е възможно. кажете, че не е истина, моля ви.“, „ Поклон Ванча! Една пълна с енергия борбена Личност!Почивай в мир приятелко!“, Ванча, Ванча, дълго време няма да повярваме , че това е истина ! АМИН !“, „Сбогом Ванча, винаги ще те помним, истински достоен и верен приятел.“, „Отиде си един истински Човек. Един Истински приятел.

Почивай в мир приятелко, дано отидеш на едно по-добро място. ПОКЛОН...“, „ Не!Не!Нееее!Няма как да си тръгнеш от нас, Ванча!Не можеш да ни оставиш,след като ни показа светлината в тунела!“, „Поклон Ванча, за винаги ще останеш в нашите сърца като добър и всеотдаен човек!“, са само част от реакциите на съкрушените жители на село Присад.

Ванча Байлова от години е мотор на обществените процеси в селото, като в предишните години беше лице на сдружението „Съмишленици за село Присад“ и отстояваше с много енергия интересите на хората. След местните избори, които спечели през октомври, тя се хвърли с много енстусиазъм в новите си начинания като кмет на селото.

Припомняме, че жестоката, но и изклчително нелепа катастрофа, стана снощи около 22 часа. Тогава първо са се ударили лек автомобил „Ситроен Пикасо“, с бургаска регистрация, управляван от 46-годишна Ванча Байлова и лек автомобил „Фолксваген Голф 3“, с бургаска регистрация, управляван от 22-годишният Тодор от село Росен.

По първоначални данни „Ситроен“-ът е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от „Фолксваген“-а. Вероятно „Фолксваген“-ът е застигнал и блъснал в задната дясна половина лекият автомобил „Ситроен“.

След допускане на пътния инцидент трите превозни средства спрели, като „Фолксваген“-ът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал „Ситроен“-ът.

Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по „Ситроен“-а, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента блъска последователно двамата водачи и „Ситроен Пикасо“.

"С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че внезапно ни напусна кметският наместник на с. Присад - Ванча Байлова. Беше прекъснат житейският път на един смел, енергичен и добър човек. Тя и Тодор Тодоров от с. Росен станаха жертви на пътен инцидент на пътя Бургас - Созопол. Община Созопол изказва съболезнования на семействата и близките на загиналите.", обявиха и от Община Созопол.