Явор Божанков: Последните 10 години управлява ГЕРБ и системите отиват надолу
Секция: ПОЛИТИКА
29 Февруари 2020 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Явор Божанков: Последните 10 години управлява ГЕРБ и системите отиват надолу

/КРОСС/ „Аз не съм най-подходящият експерт по вътрешно-партийните въпроси, но това, което мога да кажа като човек от гражданската квота е, че намира цялата тази ситуация с прекия избор за демократична процедура и за полезна”, каза в интервю за предаването „Седмицата” по Дарик радио депутатът от гражданската квота на БСП Явор Божанков.

„Защото лидерският въпрос стои, а около него стои въпросът, как води политика тази партия, правилни политики ли е водила? По-скоро обратното е притеснително, когато лидерският въпрос, да кажем в ГЕРБ, не стои изобщо. Там има един вожд и никой не му оспорва авторитета и властта. Това, за мен, е по-притеснителен формат, който навява на едни други времена”, допълни депутатът.

По думите му, от ГЕРБ се провалят във всички посоки. „Последните 10 години управлява ГЕРБ и системите отиват надолу”, на мнение е Божанков.

„Трябва да бъде спазен законът. В България имаме проблем с върховенството на закона, защото над закона винаги има Бойко Борисов, който има последната, тежката дума. Затова сме и постоянно в тази ситуация”, каза още Явор Божанков.