Бой и паника в Япония заради липса на медицински маски
Секция: СВЯТ
29 Февруари 2020 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бой и паника в Япония заради липса на медицински маски

/КРОСС/ В Япония се стигна до бой заради недостиг на медицински маски и паника, породена от коронавируса, съобщава "Спутник".

Няколко души са се сбили за дефицитната стока в Йокохама.

Азиатската страна се бори срещу разпространението на заразата, която поставя под въпрос провеждането на Олимпийските игри в Токио тази година.

Търсенето на маски се е увеличило многократно в цялата страна след разпространението на коронавируса. В магазините и аптеките в Йокохама всички продукти за индивидуална защита се разпродават за броени минути. По тази причина липсата на маски изостря още повече общественото напрежение до степен, в която се е стигнало до масово сбиване.

Появиха се и спекулации, че в боя са участвали двама китайски граждани, които са се опитвали да се снабдят с маски от Япония, за да ги препродадат в Китай на много по-високи цени.

Припомняме, круизният кораб "Даймънд принсес" беше блокиран в продължение на дни на пристанището в Йокохама, след като се оказа, че на борда няколко души са заразени с коронавирус.

До момента в Япония са регистрирани над 200 случая на заразени с Covid-2019, като вече има и четири жертви.

Пациентка от Осака беше призната за първия случай на човек, който се е заразил повторно с вируса, след като е била изписана от болницата след пълно възстановяване.