Георги Свиленски: Колко време ще продължи ъпдейтването на тол системата?
Секция: ПОЛИТИКА
02 Март 2020 14:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Свиленски: Колко време ще продължи ъпдейтването на тол системата?

/КРОСС/ "Днес имаме провал с тол системата", каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

„В забъркания хаос днес имаме провал с тол системата. Няма какво да ни убеждават, че ъпдейтвали на 6-ия, на 8-мия час. Какво правиха от АПИ не е ясно с тестването? И колко време ще продължи това ъпдейтване или всеки ден по три пъти ще спира системата?“, попита Свиленски.

Според него българските граждани трябва да знаят кой е отговорен за хаоса с тол системата.

"В нормална държава щяха да са си подали оставките зам.-министъра на регионалното развитие и министъра на регионалното развитие, но понеже сме такава държава, в която нормалните правила не важат, отговорността трябва да се носи единствено от министър-председателя. Ние насочваме вниманието на българските граждани от кого да търсят отговорност - министър-председателя на България - Бойко Борисов", заяви още Свиленски.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ изтъкна, че тол системата е насочена към три групи хора или към три субекта.

„От едната страна са гражданите на България в малките населени места, от другата страна са общините и от третата страна са водачите и превозвачите, които използват тол системата“, подчерта още Свиленски.