Филмът „Доза Щастие“ ще бъде видян в още шест български градa
Секция: КУЛТУРА
02 Март 2020 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филмът „Доза Щастие“ ще бъде видян в още шест български градa

/КРОСС/ Пълнометражният филм на Яна Титова „Доза Щастие“ тръгва на първото си турне. Историята на журналистката Весела Тотева ще бъде гледана в още шест български града от 5 до 10 март включително. С това екипът продължава нейната лична инициатива за превенция и по-задълбочена информираност по проблемите със зависимостите сред младите хора. Специалните прожекции предстоят в Кърджали, Крумовград, Казанлък, Сандански, Банско и Брезник.

„Доза Щастие“ е гледан от над 98,000 зрители от премиерата си през ноември 2019 досега, а искреният поглед върху живота на Весела Тотева развълнува мнозина. Предстоящото турне е организирано от фондация „От другата страна“ и копродуцента NO BLINK Studio и е насочено към зрителите в населените места, които все още не са имали възможността да се докоснат до родния проект, използващ за основа биографичната книга „Падение и спасение“.

Стартът на турнето ще бъде даден на 5 март в град Кърджали, като обиколката ще продължи на 6 март в Крумовград, на 7 март в Казанлък, на 8 март в Сандански, на 9 март в Банско и ще приключи в град Брезник на 10 март. Инициативата се осъществява с подкрепата на споменатите общини. На всяко от местата ще бъде даден фокус на дискусиите с ученици по темата със зависимостите, а в турнето ще се включи и част от екипа на филма, придружена от квалифициран специалист, както и от човек, преодолял сходни проблеми. 

„Много сме щастливи, че филмът не спира да се радва на интереса и любовта на публиката, непрекъснато получаваме покани от страната и чужбина, има още толкова много места, които искат да споделят с нас тази история. Наскоро гостувахме с прожекции в Москва, Виена, Париж и Лондон и отзивите са все така позитивни и дълбоко емоционални, което ни дава стимул да показваме и да насочваме вниманието към „Доза Щастие“ и занапред. Всичко това започна и продължава да се развива за нас като история, която заслужава да бъде видяна и съпреживяна от максимално много хора. Даваме всичко от себе си да осъществим желанието на Веси да информира и преодолява проблема със зависимостите у нас“, споделя продуцентът на „Доза Щастие“ Алек Алексиев, който е и един от двигателите във фондация „От другата страна“. Редом до него застават дъщерята на Весела Тотева Валентина Каролева, която се отличи с актьорското си превъплъщение във филма, и Александър Каролев.

В края на месеца се дава и още една допълнителна възможност за зрителите в столицата да се насладят на лентата. Филмът е включен в програмата на Sofia Film Fest с прожекция на 24 март от 14:00 часа в Дом на Киното, където предстои и среща с екипа. 

„Доза Щастие“ е един от двата български филма, включени в European Film Market на ключовия европейски фестивал Берлинале, който приключи преди броени часове. В края на изминалата година продукцията се превърна и в найпопулярния филм у нас в годишната класация на Google, като задмина суперпродукции като „Жокера“ и „Аквамен“.

„Доза Щастие“ е по сценарий на Яна Титова. Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.

Линк към официалния сайт

Линк към Facebook