Google отмени най-важното си събитие заради коронавируса
Секция: Технологии
04 Март 2020 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google отмени най-важното си събитие заради коронавируса

/КРОСС/ Google отмени своето най-важно събитие - конференцията за разработчици Google I/O, заради разпространението на коронавируса. Интернет гигантът посочва в имейл, че ще възстанови средствата на всички, които са си купили билети. Темата коментира Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Конференцията е най-голямото събитие на компанията с хиляди демонстрации, които позволяват на екосистемата от разработчици да се докосне до най-новите технологии на Google. Гигантът обичайно използва събитието, за да покаже нови функции на различни продукти като Android, Google Photos и YouTube“, посочи Кирилова.

„През миналата година Google I/O привлече над 7000 посетители. Освен това е единственото време, в което разработчиците могат да говорят с директори и експерти от Google“.

„Коронавирусът обаче доведе до 91 300 потвърдени случая и взе поне 3110 жертви в глобален мащаб“, коментира редакторът.

„Така Google се нареди сред нарастващия брой технологични компании, които отменят или планират по-късно провеждане на събитията си заради коронавируса“.

Кирилова припомни, че миналата седмица Facebook отмени годишната си конференция за разработчици F8, а в понеделник Google обяви, че събитието ѝ Google Cloud Next 2020, което беше планирано да се проведе между 6 и 8 април в Сан Франциско, сега ще се случи само виртуално.