Предстоящи събития на 5 март
Секция: Предстоящи събития
05 Март 2020 07:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 5 март

/КРОСС/ Тирана.
Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република Албания.
***
Загреб.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в неформалната среща на външните министри от ЕС (Гимних) и извънреден Съвет „Външни работи" във връзка с миграционната ситуация с Турция.

***
София.
От 08.00 часа пред главния вход на Военномедицинска академия ще се проведе брифинг на Националния оперативен щаб, създаден във връзка със ситуацията с новия коронавирус.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.


***
София.
От 09.00 часа в София Хотел Балкан, зала Роял, ще бъде открито 21-вото издание на националната конференция по е-Управление, което тази година ще премине под мотото "Ефективно и сигурно е-Управление".

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Миню Стайков за образуване и ръководене на ОПГ.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Живко Мартинов за изнудване.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Румен Видов за длъжностно присвояване.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Кирил Кирилов, Владимир Владимиров и Росен Николов за образуване и ръководене на ОПГ.

***
София.
От 10.00 часа в Народното събрание ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Нова концепция за наказателна политика".

***
София.
От 11.00 часа в залата на БТА ще се проведе пресконференция, на която, търговци от цялата страна ще представят възникналите проблеми след промяната на Закона за лотарията.
***
София.

От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа молба за реабилитация на Петър Генчев.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на НСИ ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени предварителните данни за брутния вътрешен продукт през четвъртото тримесечие и годишни данни за 2019 г.

***
София.

От 11.30 часа пред зала 5 в Столична община председателят на СОС Елен Герджиков и Силвия Христова - председател на работната група за промяна на Правилника за работа на съвета ще дадат информация за резултатите от работата й.

***
София.
От 12:00 хотел „Интерконтинентал", София ще започне международна конференция "The PR animal of the future" | PR Conference 2020, организирана съвместно от Българската асоциация на ПР агенции /БАПРА/, Българското дружество за връзки с обществеността /БДВО/ и Международната организация на комуникационните консултанти /ICCO/.

***
София.
От 13.00 часа в БТА ще се проведе открита среща-дискусия с интелектуалци на тема: „Леви политики за един нов културен хоризонт".

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото на Недялко Цвятков за изнудване.

***
София.

От 14.00 часа Съюзът на българските журналисти организира българо-руска журналистическа конференция на тема: „141 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Журналистически поглед.", която ще се проведе от 4 до 6 март 2020 година в Руския културно-информационен център, ул. „Шипка" № 34, етаж 3.
***
София.
В 15.00 часа ще се състои пресконференция на ПП АБВ в централата на партията на ул. „Врабча" 23.

***
София.
От 18.30 часа в Галерия „Контраст" ще бъде представена юбилейната изложба на Стоян Чуканов „50".

***
София.
От 18.30 часа в зала „Славейков" на Френския институт в България носителят на „Гонкур" (2018) и „Гонкур в България" (2019) Никола Матийо ще се срещне с българските читатели, пред които ще представи наградената си книга „А след тях и децата им".

***
София.
От 18.30 часа в Нов Театър НДК ще се състои Пресконференция във връзка с Юбилея на театъра - 5 години Нов Театър НДК.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което подсъдимият В. А. обжалва пред Апелативен съд наказанието си от Окръжен съд - Пловдив, наложена на 09.12.2019 г.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимия И. Х срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която е признат за виновен в причиняване смъртта на работник поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.

***
Пловдив.
В 10.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което Окръжна прокуратура протестира присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която подсъдимият П. П. е признат за виновен в използване на неистински документи.

***
Пловдив.
В 11.00 часа пред сградата на EVN кметът Здравко Димитров ще присъства на официалното откриване на първата от трите обществени зарядни станции на EVN за електромобили.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу С. П., Й. С. и И. А., обвинени в разпространение на рискови наркотични вещества.

***
Асеновград.
В 14.30 часа на 5 март в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се проведе интерактивен урок „Пътуване във времето" с ученици от ПГ „Цар Иван Асен II".


***
Бургас.
От 15.00 в Гранд Хотел и СПА Приморец ще се проведе Седма среща на жените от науката и бизнеса.
***
Варна.
От 11.00 часа световноизвестният датски архитект и урбанист проф. Ян Геел ще посети 3D картата на Морската градина на входа на Морската градина. От 11.30 до 12.30 ч. в Хотел-галерия „Графит" е предвидена среща с медиите. От 17.30 ч. в Хотел-галерия „Графит" ще бъде представена новата му книга на български език „Как да изследваме градския живот".
***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 302 в общината ще се състои пресконференция за представяне на програмата, посветена на Празника на Велико Търново - 22 март.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областен информационен център - Велико Търново ще се проведе финална пресконференция във връзка с приключване на проект „Повишаване на енергийната ефективност на „Валда 90" ООД.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в къщата-музей „Алеко Константинов" представянето на книгата на Елена Ангелова - Богданова „Заточеникът", която е съставена от културно-антропологични наблюдения върху спомени на свищовските диарбекирски заточеници от 1867 година.
***
Велико Търново.
От 18.00 часа в салона на НЧ „Искра" театър ВЕСЕЛ представя: „Криворазбраната цивилизация".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа във фоайето на РНБ „П. Р. Славейков" започва моноспектакъл на Илия Гайдев, по мотиви от повестта „Гълъбът" на Патрик Жюскин.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом започва „С обич за мама, баба и любимите преподавателки" - концерт на момчетата от Музикалната школа по повод 8 март.

***
Враца.
От 9.30 часа в зала 1 Окръжният съд ще заседава по постъпило искане от подсъдимия Р. Р. за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража" в по-лека.
***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев"„ Дами канят" - изложба, посветена на Международния ден на жената. -

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" Осмомартенски концерт на вокални и танцови състави на НЧ „Напредък-1869".
***
Карлово.
От 14:00 часа в заседателната зала на община Карлово, етаж 3, с участието на заместник-кмета на община Карлово Антон Минев, психолога Ренета Венева, Монтесори обучител към Нов Български университет - филиал Пловдив и директорите на ДГ „Първи юни" - Ваня Христова и на ДГ „Гина Кунчева" - Христина Перчева ще се проведе пресконференция във връзка с пилотно за общината обучение и възпитание на деца от 3-годишна възраст, по метода на д-р Мария Монтесори.

***
Кюстендил.
От 17.30 ч., в ХГ „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде пътуваща изложба по случай представянето на първата специализирана диалогична енциклопедия „Творците говорят. 7

***
Русе.
От 18.00 часа в Историческия музей ще бъде открита изложбата „60 години Международен фестивал „Мартенски музикални дни".

***
Сливен.
От17.30 часа в "Узунова къща" ще бъде представена изложбата „Цветно, бяло, черно".

***
Хасково.
От 18.00 часа в Концертната зала на Младежки център-Хасково ще се състои „Концерт за мама", посветен на Международния ден на жената на 8 март.

***
Бургас
От 17.00 часа в Регионална библиотека „П. К. Яворов", ул. „Булаир" № 10 ще бъде представен филмът „Героите на Шипка" 1954 г.

***
Бургас
От 19.00 часа Културен център „Морско казино", зала „Георги Баев" ще бъде представена книгата „Преговаряй с мен".