20 000 каси в света продават билети за пловдивските музеи
Секция: КУЛТУРА
05 Март 2020 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 000 каси в света продават билети за пловдивските музеи

/КРОСС/ Пловдив ще има свое меню в най-голямата електронна платформа Ивентим и там да се предлагат билети за Археологическия, Етнографския, Историческия и Природонаучния музей, както и за Градската галерия. ОИ „Старинен Пловдив" има подписан договор с платформата, която оперира в 25 държави в Европа и Южна Америка, има 20 000 физически каси в тези страни, и реализира 250 милиона продадени билети за година.

"В момента се водят преговори с Ивентим за създаване на меню в техният сайт, който ще предлага закупуването на билети за всички музеи и галерията и така те ще станат част от официалния портал на Ивентим", каза заместник-кметът Пламен Панов.

С нововъведението Пловдив ще стане първият град в България, който предлага лесно планиране и организиране на посещението на туристите на културно-историческите обекти и проявите на културния календар от всяка точка на Европа.

Туристът още от самолета ще може да отвори секцията на Пловдив и в момента да да си купи билет. Когато дойде на място, само да валидира билета си и да влезе.

"По този начин отваряме културните ни институти за цяла Европа", завърши Панов.