"Фейсбук" предприе нови мерки срещу дезинформация за коронавируса
Секция: СВЯТ
05 Март 2020 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Фейсбук" предприе нови мерки срещу дезинформация за коронавируса

/КРОСС/ Главният изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг съобщи, че социалната мрежа увеличава усилията си за борба срещу свързана с новия коронавирус дезинформация, като предоставя на Световната здравна организация (СЗО) възможност за безплатна реклама, предаде Асошиейтед прес.
В свой пост във Фейсбук Зукърбърг обяви, че компанията му работи с националните министерства на здравеопазването и с международни организации като СЗО, Американския център за контрол и превенция на заболяванията и с УНИЦЕФ за предоставяне на навременна и точна информация за вируса. Той допълни, че Фейсбук ще окаже "подкрепа и ще даде безплатна реклама за милиони долари" на организации, които не назова.
Фейсбук вече предприе други мерки срещу фалшиви новини и дезинформация за коронавируса, сред които бяха премахването на неверни твърдения и конспиративни теории, както и насочването на потребителите към сайтовете на СЗО или местните здравни власти за получаване на най-нова информация.
Германското правителство предупреди днес, че светът е изправен пред пандемия от коронавируса и подчерта, че гледа "много сериозно" на ситуацията, в момент, когато броят на заболелите не спира да се увеличава, предаде Франс прес.
Германският здравен министър Йенс Шпан каза пред Бундестага, че епидемията от коронавируса в Китай се е превърнала в световна пандемия.