Отново ремонтират "Граф Игнатиев" в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Март 2020 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново ремонтират "Граф Игнатиев" в София

/КРОСС/ Къстовището на наскоро ремонтираните улици "Иван Шишман" и "Граф Игнатиев" отново имат нужда от ремонт. Чисто новата улица, за която бяха платени милиони, вече е с пропаднали и разбити плочи. Дефекти има и на други наскоро ремонтирани места в столицата.

Улицата вече е затворена за ремонт на ремонта. Майсторите все още не са започнали да оправят настилката заради дъжда. Те са в готовност.

Ремонтът на "Граф Игнатиев" продължи цяла година. Живущите бяха блокирани и една година живееха в кал, нямаха трамвай.

Сега отново се налага да се направи ремонт. Обяснението на общината е, че от тук е минавала тежкотоварна техника, настилката не била пригодена за преминаване на автомобили, а била пешеходна, което било проектантска грешка. В същото време става въпрос за кръстовище и общината би следвало да знае, че от там ще минават автомобили.

Новият кмет по направление строителство е назначен в началото на тази година. Това е едно от предизборните обещания на кмета - да има ново направление в общината, което да отговаря за обществените поръчки.

Цветан Божинов: Ние идентифицирахме проблемите, но вследствие на зимата и неблагоприятните условия отложихме този ремонт.

Улица "Иван Вазов" също беше затворена цяла година. Там се направи основен ремонт. И там могат да бъдат забелязани дефекти. Това се случва 9 месеца след откриването.

При настилката пред Ректората също има проблем. Божинов каза, че можем само да гадаем защо. Има идея да се отвори компроментираният участък и да се провери за какво става въпрос.

Друго обещание по време на предизборната кампания беше да се обърне внимание на кварталите.