Злокобният замък Хуска е вратата към ада
Секция: Туризъм
05 Март 2020 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Злокобният замък Хуска е вратата към ада

/КРОСС/ Има такова място, където в бездънно кладенче се крие това, което няма име. Това е абсолютно зло. Всеки е свободен да нарече това зло по свой начин. Някой го нарича дявол, някой е нечиста сила, някой Сатана...

Виждате ли свличането в центъра на сградата? Това не е свличане. Там, вътре, е този бездънен кладенец. И сградата е изградена около него. И е много странно изградена.Отбранителните стени не са насочени навън от сградата, а навътре, към този кладенец. Сградата, както изглежда, е призвана да поддържа защитата срещу онова, което може да излезе от кладенеца. Далеч е от всички пътища, в допълнение има проблеми с водата, в самия замък няма място за кухня. Все още има много странности с този замък и съвременните учени изследователи все още не могат да разберат за какво е служил този замък.

Въпреки че официално се смята, че замъкът Хуска в Чехия датира от 13 век, има доказателства, че някога там е имало дървена крепост, още през IX век!

Има легенда, че замъкът е построен до голяма пропаст, от която според местните жители са изпълзявали или получовеци, или полу-животни. И излетало нещо ужасно с тъмни крила. Мнозина са виждахи това и така историите на възрастните се превърнали в легенда.Местните жители виждали фигурата на черен монах без лице. И черен кон без глава, и призракът на зло куче. Казват също, че там е била планирана сватба. И младоженецът убил булката си там, за да стане собственик на замъка. Оттогава призрак в бяло блуждае из замъка.

Недалеч от замъка има камък на дявола. И в камъка са запечатани следи от копитата на Рогатия.

Никой от слугите на замъка и неговите собственици не пренощува там. Страхът от това място е голям. Въпреки че през деня има тълпи туристи! Но само да започне да потъмнява, ключалката се заключва. В двора остават само пазачи. Освен тях никой не пази замъка. Толкова голям е страхът от това място сред всички хора, които живеят в областта.

В замъка започнала да изчезва прислугата. През нощта писъци и нечовешки стонове идвали от подземията.

Казват, че тази яма по-късно е била използвана за изтезания. Там били затваряни затворниците.
Собствениците на замъка решили да запълнят тази дупка. Но колкото и земя да е била изсипана там, всичко изчезвало без следа. Три години хората засипвали ямата! И тогава над нея бил построен параклис, предназначен да охранява изхода на дупката. Този параклис действал като печат, който блокира пътя на демоните към земята.

Дори Хитлер е бил тук. Това е според документите, които са класифицирани. Известно е, че Хитлер се е занимавал с окултни науки и е извършвал някои мистерии и в този замък. И този интерес започва в средата на 30-те години на миналия век. Тогава Хайнрих Химлер разбрал за замъка. Група с тайна мисия била изпратена от Германия в чешкия замък. До 1945 г. германците са били там. В мазето вече след войната са намерени няколко тела на нацистки войници.

По-късно, през 80-те години на миналия век, в замъка имало опити за пробиване на кладенец, за да се получи вода. Дълбочината на кладенеца стигнала 278 метра и се оказала, че водата там е радиоактивна!

Няма да коментираме нищо. Можем само да кажем, че вече в нашето време един от световноизвестните изследователи на паранормални места Дмитрий Маслеников прекарал нощта сам в този замък. И записал този престой на камера. На нея не се виждат очевидни признаци на нещо паранормално, но въпреки това той бил изплашен почти до смърт. По-късно при анализа на всички кадри той се опитал да обясни всичко странно и ужасно от материалистична гледна точка. Но каква смелост трябва да има човек, за да прекара цялата нощ сам в този ад!